Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Flickr / Philippe Semanza (CC-BY-SA)

Teollisuutta Kiinassa
Päästöhuippu näkyvissä? Kiina on ilmoittanut, että sen päästöt eivät kasva vuoden 2030 jälkeen.Flickr / Philippe Semanza (CC-BY-SA)

Päästöhuippu näkyvissä? Kiina on ilmoittanut, että sen päästöt eivät kasva vuoden 2030 jälkeen.

Valtaosa maailman päästöistä vähennyssuunnitelmien piirissä

1.6.2015 14.25

Lasse Leipola

Jo kolme neljäsosaa maailman päästöistä on jonkinlaisten päästösuunnitelmien piirissä, arvioi London School of Economics ja Grantham-ilmastontutkimuslaitos.

Tutkimuksessa oli mukana 98 maata, joista 53:ssa on olemassa suunnitelma päästöjen vähentämisestä tai kasvun rajoittamisesta. Näiden maiden päästöt kattavat peräti 75 prosenttia globaaleista päästöistä. Ilmastopäästöjä säätelevien lakien ja säännösten määrä tutkituissa maissa on lähes kaksinkertaistunut 2009–2014 välillä yli 800:aan.

Tutkimusryhmää johtanut Michal Nachmany arvioi, että tutkimustulos lupaa hyvää Pariisin ilmastosopimuksen kannalta.

”Vaikka nykyiset lupaukset eivät todennäköisesti riitä kahden asteen kansainvälisen tavoitteen saavuttamiseen, se, että kansallista lainsäädäntöä ja sääntelyä on olemassa, antaa maille mahdollisuuden suurentaa leikkauksia kokouksen jälkeen”, Nachmany sanoo LSE:n sivuilla.

Tutkimus esitellään huomenna tiistaina ilmastoneuvottelijoille, jotka kokoontuvat tällä ja ensi viikolla Saksan Bonnissa.

päästöt  ilmastoneuvottelut 
Viite