Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vapaavuori ehdottaa veroalea Helsinkiin – vihreät ei innostu

Vihreät

Riittävätkö rahat veronalennukseen? Vihreiden ryhmyri Otso Kivekäs ei innostu Jan Vapaavuoren hölläkätisestä rahapolitiikasta.Vihreät

Riittävätkö rahat veronalennukseen? Vihreiden ryhmyri Otso Kivekäs ei innostu Jan Vapaavuoren hölläkätisestä rahapolitiikasta.

10.10.2017 15.59

Jenni Leukumaavaara

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok) ehdottaa Helsingin kaupungin veroprosentin laskua 18 prosenttiin ensi vuodesta alkaen. Veroprosentti on nyt 18,5 prosenttia.

Veroprosentin lasku puolella prosenttiyksiköllä merkitsee noin 70 miljoonan euron vähennystä kunnallisverokertymään.

Vapaavuoren mukaan alennukseen on varaa, koska kaupungin taloudellinen tilanne on edellisiä vuosia vakaampi, ja esimerkiksi kaupunkiin sijoittuneet yritykset ovat kasvattaneet yhteisöveropottia.

Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Otso Kivekäs epäilee, ettei veroprosentin alennukseen ole varaa, jos kuntalaisten palvelut halutaan säilyttää nykyisellään tai niitä halutaan parantaa.

Vihreät sai kaupungin strategiapaperiin ja talousarvioon monia tavoitteitaan, kuten esimerkiksi maksuttoman varhaiskasvatuksen ulottamisen viisivuotiaisiin ensi vuoden alusta alkaen. Myös kielenopetukseen ja vanhusten kotihoitoon on tulossa muutoksia ensi vuoden alussa.

”Kuntalaisten palvelut tässä kuitenkin oikeasti tärkeimpiä ovat. Vapaavuoren päätös tuntuu hätiköidyltä”, Kivekäs sanoo Vihreälle Langalle.

Kivekäs ei suoraan sano, että vihreät vastustaa veroprosentin laskemista, mutta sanoo ettei olisi itse veronalennusta ehdottanut.

Talousarvioneuvottelut alkavat kahden viikon kuluttua.

Helsinki  Vihreät  kokoomus 
Viite