Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vastaanottokeskuksiin kohdistuu rikoksia viikoittain

freeimages.com

Rikkoutunutta lasia
Vihaa. Vastaanottokeskukset joutuvat usein vahingonteon kohteeksi. Kuvituskuva.freeimages.com

Vihaa. Vastaanottokeskukset joutuvat usein vahingonteon kohteeksi. Kuvituskuva.

2.11.2015 14.49

Emmi Skytén

Vastaanottokeskuksiin ja hätämajoitustiloihin kohdistuu viikoittain laitonta toimintaa, kertoo Tommi Rehn poliisihallituksesta Vihreälle Langalle.

Turvapaikanhakijoihin kohdistuneiden rikosten määrästä ei ole saatavilla tarkkaa tietoa, koska turvapaikanhakustatusta ei merkitä rikoksesta tilastoitaviin tietoihin. Poliisihallitus kuitenkin seuraa sekä turvapaikanhakijoihin kohdistuvia että heidän tekemiään rikoksia päivittäin.

”Suurin osa (rikoksista) on lievemmän asteista, sellaisia juopuneiden toimia, että ajellaan autolla pihaan ja huudellaan, tai töhritään seiniä turvapaikanhakijoiden vastaisilla tekstejä”, Rehn kuvailee.

Vakavimpana rikoksena hän mainitsee viime viikonlopulla tapahtuneen ilkivallan Ylivieskassa sijaitsevaa kristillistä opistoa kohtaan, jonka seinään heitettiin polttopulloja. Polttopullot eivät kuitenkaan syttyneet. Opisto majoittaa alaikäisiä yksin saapuneita turvapaikanhakijoita.

Turvapaikanhakijoihin kohdistuneiden rikosten määrä alkoi Rehnin mukaan kasvaa elo-syyskuussa. Korkeimmillaan rikosten määrä oli syyskuussa, jolloin tapauksia oli päivittäin eri puolilla Suomea. Viime viikkoina turvapaikanhakijoihin kohdistuneet rikokset ovat hänen mukaansa olleet rauhoittumaan päin.
Viite