Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vihreät haluaa Turussa lisää rahaa koulutukseen

31.10.2017 15.53

Riikka Suominen

Turun vihreät haluaa lisää rahaa koulutukseen ja lasten maksuttomiin liikuntavuoroihin. Palveluita pitää huonosta taloustilanteesta huolimatta lisärahoittaa, koska kaupungin asukasmäärän kasvaa.

Ilman lisärahoitusta kouluryhmät ja päivähoitojonot kasvavat, Turun vihreät kertoo tiedotteessaan.

”Teemme arvovalinnan siitä, että koulutuksesta ei nipistetä. On tärkeää puuttua syrjäytymiseen ennaltaehkäisevästi ja siinä tehokkainta on laadukas varhaiskasvatus, jossa hoitajalla on lapsille aikaa. Haluamme panostaa myös ammatilliseen koulutukseen”, sanoo valtuustoryhmän puheenjohtaja Niina Ratilainen.

Vihreiden valtuustoryhmä esittää ensi vuodelle kokeilua maksuttomasta varhaiskasvatuksesta ja sosiaalisesta luototuksesta, jolla autettaisiin pienituloisia ja maksuhäiriöisiä.

Lisäksi vihreät haluaa jatkaa lasten maksuttomia liikuntavuoroja, aloittaa maksuttoman ehkäisyn alle 25-vuotiaille nuorille ja saada Turkuun uusi pyöräilykoordinaattorin toimi.

”Pyöräilyn ja joukkoliikenteen kehittäminen tekee kaupungista viihtyisämmän ja on myös sekä ilmasto- että tasa-arvokysymys”, sanoo kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Jukka Vornanen.

Puolueet aloittavat talousarvioneuvottelut tällä viikolla. Kaupungin talousarvio on tarkoitus hyväksyä valtuuston kokouksessa 13.11.

turku  koulutus  pyöräilykoordinaattori  lasten harrastukset 
Viite