Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vihreät menestyi edustajistovaaleissa

5.11.2015 11.07

Lasse Leipola

Vihreät menestyi hyvin eilen keskiviikkona päättyneissä ylioppilaskuntien edustajistovaaleissa. Niissä yliopistoissa, joissa äänestettiin tällä viikolla, puolueen paikkamäärä nousi yli kaksinkertaiseksi eli 14:sta 31:een.

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden puheenjohtaja Saara Ilvessalo on tyytyväinen siihen, että vihreät nosti kannatustaan, vaikka muut poliittiset liikkeet olivat laskussa.

”Politiikan vaikutukset ovat alkaneet näkyä opiskelijoiden elämässä ja vihreät näyttäytyy houkuttelevana vaihtoehtona”, Ilvessalo sanoo.

Hän toivoo, että opiskelijaliike pystyy toimimaan yhtenäisenä vastapainona hallituksen politiikalle.

”Meidän pitää tunnistaa omat oikeutemme ja puolustaa niitä.”


Parhaat tulokset vihreät saavutti Jyväskylässä (nousu kolmesta paikasta kahdeksaan) ja Aalto-yliopistossa, jossa Vihreämpi aalto saavutti heti ensimmäisellä yrityksellään kuusi paikkaa.

Turussa ja Tampereella vihreät kaksinkertaistivat paikkamääränsä. Helsingin yliopistossa edustajisto valittiin jo vuosi sitten.


Aalto-yliopistossa jaetun ääninkuninkuuden saavuttanut Sameli Sivonen on yllättynyt vihreiden tuloksesta.

”Tiesimme, että meidän kampanja oli sellainen, jollaista ei ole Aallossa ennen tehty, mutta tulos ylitti odotukset. Odotimme kahta paikkaa”, Sivonen sanoo.

Hänen mukaansa vaalivoiton taustalla on muun muassa se, että Vihreämpi aalto on pyrkinyt ottamaan mukaan myös kansainväliset opiskelijat muun muassa viestimällä suomeksi ja englanniksi.

”Sillä on ollut vaikutusta, että kansainväliset opiskelijat ovat heränneet vaaleihin”, Sivonen sanoo ja lupaa, että työ yhtenäisen opiskelijakunnan puolesta jatkuu.

Sivosen mukaan Vihreämpi aalto aikoo ajaa myös koulutuksen maksuttomuutta, kampuksen kestävää kehitystä, opiskelujen joustavuutta ja opiskelijoiden parempaa toimeentuloa.

Juttuun on lisätty Ilvessalon ja Sivosen kommentit kello 11.46.


Lisää aiheesta:Viite