Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lasse Leipola

Ville Niinistö puheenjohtajapäivillä
Tervetuloa. "Kampanjan julisteissa ja vastaavissa mainoksissa käytämme toistuvaa konseptia, jossa haluamme kutsua ihmiset mukaan tekemään muutosta", puheenjohtaja Ville Niinistö kertoi.Lasse Leipola

Tervetuloa. "Kampanjan julisteissa ja vastaavissa mainoksissa käytämme toistuvaa konseptia, jossa haluamme kutsua ihmiset mukaan tekemään muutosta", puheenjohtaja Ville Niinistö kertoi.

Vihreät neljällä teemalla vaaleihin: "Nyt jos koskaan"

31.1.2015 11.11

Lasse Leipola

Vihreät lähtevät kevään eduskuntavaaleihin sloganilla “Nyt jos koskaan”. Puheenjohtaja Ville Niinistö esitteli vihreiden vaaliteemoja ja -ilmettä puheenjohtajapäivillä Helsingissä tänään lauantaina.

“Nyt jos koskaan tarvitaan peräänantamatonta työtä yhteisen tulevaisuutemme puolesta. Jotkut sanovat, että edessä on vaikeita aikoja, jolloin kaikkien pitää kärsiä. Me Vihreät emme kuulu niihin. Vihreiden mielestä asiat voivat olla paremmin, kun uudistamme Suomea ihmisten tarpeiden pohjalta”, Niinistö sanoi puheessaan.

Vihreiden vaalikampanjaan on valittu neljä kärkiteemaa: ympäristö, köyhyyden torjuminen, työllisyys ja työ sekä koulutus. Ympäristöteema kattaa Niinistön mukaan kaiken lähivesien puhtaudesta ja viihtyisästä elinympäristöstä aina energiamurrokseen.

“Olen viime kuukausina saanut suomalaisilta paljon ihmettelevää palautetta siitä, miksi neljä suurta ja vanhaa puoluetta on valinnut venäläisen Rosatomin ydinvoimalan kotimaisen uusiutuvan energian edelle. Kyse ei ole vain ydinvoimasta, vaan Suomen paikasta ja tulevaisuuden suunnasta. Keskitettyjen, vanhakantaisten sisäpiiriratkaisujen aika on ohi, tulevaisuuden talous on verkostoissa, älyssä, hajautetussa energiassa, pk-yrityksissä – tulevaisuus on ihmisissä ja heidän osaamisessaan”, Niinistö sanoi.

Köyhyyden torjunnassa Niinistö nosti esille erityisesti lapsiköyhyyden poistamisen.

“Tarvitsemme työtä, jotta voimme nostaa ihmisiä köyhyydestä ja jotta voimme ratkoa ympäristöongelmia ympäristöteknollogian avulla”, Niinistö sanoi.

Hän korosti, että hyvällä koulutuksella luodaan jokaiselle nuorelle mahdollisuus hyvään elämään.

“Vaaleissa valitaa se suunta, jolla noustaan uudenlaiseen hyvinvointiyhteiskuntaan. On niitä, jotka ovat valmiita hylkäämän tämän ja viemään suomen kohti luokkayhteiskuntaa, koulutustason periytyvyyttä”, Niinistö varoitti.

Vihreät  eduskuntavaalit 
Viite