Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

freeimages.com

Opintomateriaalia kuvituskuvassa
tasa-arvoisemmaksi. Vihreät ehdottaa valtion erityisavustusta toimenpiteisiin, joilla kavennetaan toisen asteen oppilaitosten välisiä oppimiseroja. freeimages.com

tasa-arvoisemmaksi. Vihreät ehdottaa valtion erityisavustusta toimenpiteisiin, joilla kavennetaan toisen asteen oppilaitosten välisiä oppimiseroja.

Vihreät: Opintotuki kuuluu kaikille

19.1.2015 14.39

Annakaisa Suni

Vihreät haluaa puolittaa ammattiopintonsa keskeyttäneiden määrän. Tällä hetkellä joka kymmenes keskeyttää opintonsa.

”Keskeyttämisen syynä on usein se, etteivät opinnot vastaa toiveita ja toimeentulo on niukkaa”, todetaan tänään esitellyissä linjauksissa.

Opiskelijoiden toimeentulon parantamiseksi vihreät antaisi kaikille 18 vuotta täyttäneille omillaan asuville opiskelijoille mahdollisuuden opintotukeen. Nyt vanhempien tulot vaikuttavat toisen asteen täysi-ikäistenkin opiskelijoiden opintotukeen.

”Pitkällä tähtäimellä näen myös opiskelijoiden kannalta parhaaksi ratkaisuksi perustulon käyttöönoton”, sanoo eduskuntaryhmän puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto tiedotteessa.

Vihreät ehdottaa myös valtion erityisavustusta toimenpiteisiin, joilla kavennetaan toisen asteen oppilaitosten välisiä oppimiseroja ja tuetaan kouluja, joilla on haasteellinen toimintaympäristö. Vastaava malli on käytössä peruskoulussa.

koulutus 
Viite