Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vihreiden Kasvi välikysymyksestä: Radat korjattava, muuten mikään malli ei toimi

Vihreät

Korjauksen vaatija. Jyrki Kasvi piti vihreiden ryhmäpuheen.Vihreät

Korjauksen vaatija. Jyrki Kasvi piti vihreiden ryhmäpuheen.

3.10.2017 15.34

Sammeli Heikkinen

"Ilman lisäinvestointeja raiteisiin mikään kilpailumalli ei toimi", vihreä kansanedustaja Jyrki Kasvi tiivisti opposition raideliikenteen kilpailuttamisesta tekemän välikysymyksen keskustelussa tiistaina.

Kasvi piti keskustelussa vihreiden ryhmäpuhevuoron.

Vihreiden mukaan hallituksen raideliikenneuudistuksessa on kyse ideologisesta yksityistämisestä, ei siitä, että liikennettä yritettäisiin siirtää mahdollisimman tehokkaasti raiteille.

Kasvi muistutti puheenvuorossaan, että rataverkon korjausvelka on noussut miljardiin euroon ja heikkokuntoisen rataverkon viat heikentävät junien kilpailukykyä autoiluun verrattuna:

"Ruuhkaisimmille osuuksille, jossa kysynnän kasvuun olisi suurin mahdollisuus, ei yksinkertaisesti mahdu lisää liikennettä. Mikä motivoisi perustettavaa uutta ratayhtiötä investoimaan, jos valtio ei ole halukas rahoittamaan ratainvestointeja? Ei mikään."

Vihreät myös moitti hallitusta siitä, että junaliikenteen rakennemuutos on suunniteltu ottamatta eduskuntaa mukaan valmisteluun. Eduskunta on saanut tietoa uudistuksen taustoista vain median tekemien tietopyyntöjen ja uutisten ansiosta.

"Nytkin tilannekuva on epäselvä, sillä selvitykset ovat ristiriitaisia ja VR:n tiedot on niistä poistettu", Kasvi sanoi.

jyrki kasvi  junaliikenne 
Viite