Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Iiro Törmä

Uutta kohti. Vihreiden nuorten puheenjohtajalla Sameli Sivosella on positiivinen ongelma. Innokkaita nuoria on tullut mukaan toimintaan niin paljon, että nyt tavoitteena on vakauttaa kasvavan järjestön toimintaa. Iiro Törmä

Uutta kohti. Vihreiden nuorten puheenjohtajalla Sameli Sivosella on positiivinen ongelma. Innokkaita nuoria on tullut mukaan toimintaan niin paljon, että nyt tavoitteena on vakauttaa kasvavan järjestön toimintaa.

Vihreiden nuorten uusi puheenjohtaja: Nuorisojärjestö on puolueen omatunto

11.12.2017 16.05

Jenni Leukumaavaara

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton uuden puheenjohtajan Sameli Sivosen tavoitteena on uskottavan perustulomallin saaminen Suomeen.

”Meidän sukupolvemme on ensimmäistä kertaa köyhempi kuin edeltäjänsä. Samaan aikaan työn saaminen on entistä epävarmempaa”, Sivonen sanoo.

Sivonen haluaa vakiinnuttaa kasvavan järjestön toimintaa. Vihreillä nuorilla on noin 1 500 jäsentä ja useita satoja aktiiveja, jotka osallistuvat yksittäisiin tapahtumiin.

Helsinkiläinen Sivonen valittiin väistyvän puheenjohtajan Jaakko Mustakallion tilalle. Puheenjohtajaparina jatkaa Iiris Suomela. Kausi on kaksivuotinen.


Arkkitehtuuria ja taloustieteitä opiskeleva 26-vuotias Sivonen lähti mukaan politiikkaan Aalto-yliopistossa kaksi vuotta sitten.

Vihreämpi Aalto -edustajistovaalilistan vaalipäällikkönä hän teki ryhmästä yhden edustajiston suurimmista.

Poliittinen aktivoituminen vei myös kuntavaaliehdokkaaksi ja Helsingin kaupungin varavaltuutetuksi. Sivosta kuvaillaan rennoksi yhdessä tekemisen korostajaksi, joka paneutuu asioihin huolella. 


Poliittiset nuorisojärjestöt haastavat emopuolueitaan. Vihreät nuoret ja emopuolue ovat kuitenkin olleet pitkälti samoilla linjoilla. Sivosen mukaan se johtuu oppositioasemasta.

”Hallitusvastuussa puolue joutuu tekemään kompromisseja. Silloin nuorisojärjestö on se omantunnon ääni.”

Erojakin on. Vihreiden nuorten mielestä kaikki eläintuotannon tuet pitäisi poistaa. Nuorisojärjestö kannattaa gmo:ta, haluaisi poistaa ylioppilaskirjoitukset, laskea äänestysikärajan 15 vuoteen ja luopua presidentti-instituutiosta.


Päivitetty 11.12.2017 kello 16.21: Korjattu viimeisen kappaleen ensimmäistä lausetta. Alun perin jutussa luki, että vihreiden nuorten mielestä kaikki maatalous- ja eläintuotantotuet olisi poistettava.

Vihreät  vihreät nuoret  politiikka 
Viite