Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Helsingin vaakuna

Vihreiden pormestarikilpa kahden kauppa Helsingissä - Sinnemäestä tai Saurista vihreiden vaalikärki

9.1.2017 12.24

Sammeli Heikkinen

Helsingin vihreät valitsevat pormestariehdokkaansa kahdesta nykyisestä apulaiskaupunginjohtajasta. Ehdokas valitaan helmikuun alussa.

Kaupunkisuunnittelusta ja kiinteistöistä vastaava apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki ilmoitti kiinnostuksestaan ehdokkuuteen sunnuntaina, rakennus- ja ympäristötoimen apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri jo torstaina.

Joko Sinnemäki tai Sauri tulee siis olemaan vihreiden vaalikampanjan kärkiehdokas Helsingissä. Pormestariksi voi päästä vain kuntavaalien kautta. Toimeen valittavan on oltava vähintään varavaltuutettu.

Helsingin vihreiden puheenjohtaja Maria Halonen kertoo, ettei muita ehdokkaita kilpaan enää tule. Yhdistyksen yleiskokous sopi jo aiemmin, että halukkaita pyydetään ilmoittautumaan 8. tammikuuta mennessä, eikä uusia ehdokkaita enää sen jälkeen ehdoteta.

Halonen ei vielä osaa sanoa tarkkaa päivää, milloin pormestariehdokkaasta päättävä yleiskokous pidetään, mutta helmikuun ensimmäinen viikko on todennäköinen ajankohta.

Pormestariehdokkaan valitsevat noin kokousedustajaa, jotka paikallisyhdistykset ovat valinneet jäsentensä joukosta.

Muista puolueista pormestariehdokkaan ovat nimenneet vasemmistoliitto (Paavo Arhinmäki) ja perussuomalaiset (Mika Raatikainen). Halosen mukaan Helsingin poliittisten ryhmien välillä ei ole mitään sopimusta siitä, että kaikki puolueet nimeäisivät oman ehdokkaansa.

"Me olemme nähneet tämän poliittisena ratkaisuna. Näin äänestäjä tietää jo äänestyspäätöstä tehdessään, kuka on ehdokkaamme pormestariksi."
Viite