Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Aleksi Kallioja

Vihreät puheenjohtajaehdokkaat
Ken on vihreissä suosituin? Vihreiden jäsenet ovat antaneet äänensä ja tulos saadaan viikonloppuna.Aleksi Kallioja

Ken on vihreissä suosituin? Vihreiden jäsenet ovat antaneet äänensä ja tulos saadaan viikonloppuna.

Vihreiden puheenjohtajaäänestys ohi – Touko Aalto ykkönen Langan pj-koneen kyselyssä

15.6.2017 17.33

Lasse Leipola

Vihreät valitsevat viikonloppuna uuden puheenjohtajan. Käytännössä valinta on jo tehty, sillä jäsenäänestyksen äänestysaika on päättynyt.

Äänet lasketaan ja tulos paljastetaan vasta lauantain puoluekokouksessa. Vihreän Langan puheenjohtajakyselyssä ykköstilan vei Touko Aalto.


Vihreiden vaalin tulosta on pyritty ennakoimaan viime viikkoina erilaisten gallupien kautta, mutta koska tutkimuslaitoksilla ei ole keinoa erotella puolueen jäseniä muusta kannattajakunnasta, ovat nämä tulokset korkeintaan suuntaa-antavia.

Langan oma, puheenjohtajakoneen yhteydessä tehty kysely on samoin suuntaa-antava. Kysyimme puheenjohtajakonetta käyttäneiltä omaa suosikkia. Lähes tuhat käyttäjää vastasi.

Tässä kyselyssä suosituimmaksi nousi Touko Aalto, joka sai noin 32 prosenttia äänistä. Kakkonen oli Maria Ohisalo 22 prosentin osuudella ja kolmonen Emma Kari 19 prosentilla.

Vastaajajoukon edustavuudesta ei ole tietoa, kuten ei siitäkään, kuinka moni vastaajista oli äänioikeutettu vaalissa. Kyselyssä ei myöskään käytetty siirtoäänivaalitapaa, kuten puheenjohtajavaalissa.


Ehdokkaiden kiinnostavuutta voi nuuskia myös heitä koskevien juttujen jakamisen perusteella. Vihreän Langan sivuilla on julkaistu profiilijutut kaikista kuudesta ehdokkaasta. Näistä jutuista selvästi eniten on luettu juttua, jossa esitellään Maria Ohisaloa.

Lähes yhtä selvä kakkonen tässä kategoriassa on Krista Mikkonen. Kolmanneksi suosituin on ollut Olli-Poika Parviaista käsitellyt juttu.


Google Trends -palvelun mukaan Emma Kari on ollut yleisesti selvästi googlatuin ehdokas viimeisen kuukauden aikana. Jaetulla kakkossijalla ovat Aalto ja Ohisalo.

Vihreät  puheenjohtajavaali  politiikka 
Viite