Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Sakari Piippo / Valtioneuvoston kanslia

Ei tarpeeksi vihreää. Pääministeri Juha Sipilän hallituksen politiikka ei innosta vihreiden puheenjohtajaehdokkaita. Sakari Piippo / Valtioneuvoston kanslia

Ei tarpeeksi vihreää. Pääministeri Juha Sipilän hallituksen politiikka ei innosta vihreiden puheenjohtajaehdokkaita.

Vihreiden puheenjohtajaehdokkaat eivät halua Sipilän hallitukseen

11.5.2017 15.28

Jenni Leukumaavaara

Perussuomalaisten kesäkuinen puheenjohtajavalinta voi johtaa siihen, että hallitus ajautuu umpikujaan ja edessä ovat ennenaikaiset eduskuntavaalit.

Vihreä Lanka kysyi kaikilta vihreiden puheenjohtajaehdokkailta, millä ehdoilla he suostuisivat Sipilän hallitukseen, mikäli kutsu neuvotteluihin kävisi.

Vähimmäisehtoina hallitusneuvotteluille puheenjohtajaehdokkaat mainitsivat esimerkiksi koulutusleikkausten perumisen, sote-uudistuksen palauttamisen valmisteluun sekä luonnonsuojelu- ja ilmastotyöhön panostamisen.

Ylipäätään hallituksen toimet nähtiin niin eriarvoistavina, että niiden yhteensovittaminen vihreiden arvoihin olisi hankalaa ellei mahdotonta. 


Osa ehdokkaista olisi
valmis käymään neuvottelut keskustan ja kokoomuksen kanssa, mutta jokainen ehdokas haluaisi mieluummin ennenaikaiset eduskuntavaalit. 

"Hallitusohjelma olisi käytännössä kirjoitettava uudestaan, joten uskon että edessä ovat uudet vaalit, jos perussuomalaiset lähtevät hallituksesta. Nyt on muutenkin tapahtunut niin isoja kannatusmuutoksia, että ne olisi hyvä päivittää myös valtakunnanpolitiikkaan", puheenjohtajaehdokas ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Krista Mikkonen arvioi. 

Vihreiden puheenjohtajaksi pyrkivät myös Emma Kari, Touko Aalto, Mika Flöjt, Maria Ohisalo ja Olli-Poika Parviainen. Muiden ehdokkaiden vastaukset voit lukea 19. toukokuuta ilmestyvästä Vihreästä Langasta.

Täydennetty 11.5. klo 16.12: Lisätty jutun loppuun tieto muiden ehdokkaiden vastausten löytämisestä seuraavasta lehdestä.

 

politiikka vihreät puoluekokous 
Viite