Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Jenni Leukumaavaara

Rintamerkkejä
Rohkeasti puheille. Vihreät kokeilee ensimmäistä kertaa häirintäyhdyshenkilöiden käyttöä puoluekokouksessa. Jos koet epäasiallista kohtelua, vapaaehtoisen auttajan tunnistaa tästä pinssistä. Jenni Leukumaavaara

Rohkeasti puheille. Vihreät kokeilee ensimmäistä kertaa häirintäyhdyshenkilöiden käyttöä puoluekokouksessa. Jos koet epäasiallista kohtelua, vapaaehtoisen auttajan tunnistaa tästä pinssistä.

Vihreiden puoluekokoukseen odotetaan kävijäennätystä ja 7 muuta faktaa puoluekokouksesta

16.6.2017 14.58

Jenni Leukumaavaara

Vihreiden puoluekokous on koolla Tampereella viikonloppuna.

1. Vihreät ovat koolla puoluekokouksessa nyt 37. kerran.

2. Kokouksessa saatetaan nähdä vihreiden puoluekokousten kävijäennätys. Tampereelle on ilmoittautunut yli 500 ihmistä.

3. Kuumin puheenaihe on tietysti tuleva puheenjohtaja. Onko se Emma Kari, Touko Aalto, Maria Ohisalo, Krista Mikkonen, Olli-Poika Parviainen vai Mika Flöjt? Puheenjohtajasta on äänestetty kirjeäänestyksenä. Äänestysaika päättyi tämän viikon torstaina. Tulokset julkistetaan lauantaina iltapäivällä, noin kello 14.

4. Tampereella äänestetään myös puolueen varapuheenjohtajista, puoluevaltuuskunnan puheenjohtajista sekä puoluevaltuuskunnan muista jäsenistä. Myös puoluesihteeristä äänestetään, tosin ainakaan toistaiseksi puoluesihteeri Lasse Miettinen ei ole saanut vastaehdokkaita. 

5. Kaikki äänestykset hoidetaan siirtoäänivaalitavalla. Siinä ehdokkaat listataan suosituimmuusjärjestykseen. Jos oma ykkösehdokas putoaa kisasta, äänestäjän ääni siirtyy kakkosehdokkaalle. Näin pyritään välttämään äänien ”hukkaamista” ja vähentämään taktikointia.

6. Puoluekokouksessa käydään läpi myös puoluekokousaloitteet. Esillä ovat esimerkiksi saamelaismääritelmä ja Tenon kalastussopimukset, turkis-, liha- ja maidontuotannon lomituspalvelut sekä sukupuolineutraali henkilötunnus.

7. Vihreiden puoluekokouksessa on nyt ensimmäistä kertaa vapaaehtoisia häirintäyhdyshenkilöitä. Heidän tehtävänään on neuvoa, tukea ja auttaa, jos kokouksen aikana tapahtuu esimerkiksi seksuaalista tai muuta häirintää tai jos osallistuja kokee tulevansa syrjityksi. Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto Vino on jo aiemmin käyttänyt häirintäyhdyshenkilöitä tapahtumissaan.

8. Tänäkin vuonna puoluekokouksessa kutimet käyvät kuumina ja muksuja taapertaa kokouspaikalla. Vihreät on jäsenistöltään puolueiden nuorin, joten lastenhoitokin on asianmukaisesti järjestetty. Kutominen puolestaan ei katso ikää.

politiikka  Vihreät  puoluekokous 
Viite