Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vihreät

Vihreiden varapuheenjohtajat
Varavillet. Oulun puoluekokouksessa valittiin varapuheenjohtajiksi köyhyystutkija Maria Ohisalo Helsingistä ja kansanedustajat Touko Aalto Jyväskylästä ja Hanna Halmeenpää Kalajoelta.Vihreät

Varavillet. Oulun puoluekokouksessa valittiin varapuheenjohtajiksi köyhyystutkija Maria Ohisalo Helsingistä ja kansanedustajat Touko Aalto Jyväskylästä ja Hanna Halmeenpää Kalajoelta.

Vihreiden uusi johto uskoo yhteistyöhön vasemmiston kanssa

17.6.2015 9.33

Annakaisa Suni

Vihreiden uudet varapuheenjohtajat eivät sulje pois yhteistyötä minkään puolueen kanssa. Oulun puoluekokouksessa valittiin varapuheenjohtajiksi köyhyystutkija Maria Ohisalo Helsingistä ja kansanedustajat Touko Aalto Jyväskylästä ja Hanna Halmeenpää Kalajoelta.

Sosiaalidemokraatit ja vasemmistoliitto ovat luontevia yhteistyökumppaneita oppositiossa, sanovat Maria Ohisalo ja Touko Aalto.

”Vasemmisto ja demarit ovat looginen valinta, ja ne tuntuvat henkilökohtaisesti hyviltä yhteistyökumppaneilta. Ainoa, mikä mietityttää, on demareiden perustulokanta”, Ohisalo sanoo.

Muut oppositiopuolueet, ruotsalainen kansanpuolue ja kristillisdemokraatit, ovat hänen mukaansa suhtautuneet yllättävän positiivisesti hallitusohjelmaan.

Aallon mielestä oppositio pitää pyrkiä kokoamaan mahdollisimman monessa asiassa yhteen.

”Yksi yhteinen viesti on vahvempi, kuin jos kaikki tekevät omaa.”

Myös Aalto sanoo, että vihreät ja vasemmisto löytävät varmaankin helpoimmin yhteisen sävelen.  Esimerkiksi tasa-arvoasioissa rkp on hyvä kumppani. Kd voidaan ottaa mukaan yhteistyöhön esimerkiksi sosiaali- ja terveyskysymyksissä.

”Mutta heidän ehdoillaan ei tehdä yhtään mitään”, sanoo Aalto.

Halmeenpää ei halua lyöttäytyä muiden oppositiopuolueiden kanssa hallitusta vastaan.

”Jos halutaan vaikuttaa hallituksen harjoittamaan politiikkaan, niin pitää pyrkiä keskusteluun ja rakentavaan yhteistyöhön hallituspuolueiden kanssa”, Hanna Halmeenpää sanoo.

Ainakin keskusta on Halmeenpään mukaan nostanut esille hyviä ajatuksia energiapolitiikasta ja ilmastotavoitteista.
Puheenjohtaja Ville Niinistö ja puoluesihteeri Lasse Miettinen valittiin puoluekokouksessa kahden vuoden jatkokaudelle. Puoluevaltuuskunnan puheenjohtajaksi valittiin Kirkon ulkomaanavun yhteyspäällikkö Inka Hopsu Espoosta.

Vihreät 
Viite