Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vihreiden valtuustoryhmä menee uusiksi Joensuussa

Harri Mulari
Lisäpaikat kiikarissa. Harri Mulari uskoo, että vihreiden valtuustoryhmä kasvaa muun muassa opiskelijoiden äänillä: ”Joensuun korkeakouluissa on 10 000 opiskelijaa ja sitä meidän pitää hyödyntää.”

Lisäpaikat kiikarissa. Harri Mulari uskoo, että vihreiden valtuustoryhmä kasvaa muun muassa opiskelijoiden äänillä: ”Joensuun korkeakouluissa on 10 000 opiskelijaa ja sitä meidän pitää hyödyntää.”

2.2.2017 12.01

Lasse Leipola

Skineistä kuittaillaan vieläkin, kertoo Joensuun vihreiden Harri Mulari.

Joensuun vihreiden puheenjohtaja Harri Mulari, millainen ehdokasjoukko teillä on kasassa kevään kuntavaaleihin?

”Kansanedustaja Krista Mikkonen on selkeä pääehdokas. Meillä vaihtuu väki näissä vaaleissa, sillä Kristan lisäksi ehdolla on vain yksi toinen nykyisistä kuudesta valtuutetusta.

Allekirjoitettuja ehdokassopimuksia on 30. Tavoitteena on saada vielä saman verran lisää, eli päästä 60 ehdokkaaseen. Se olisi 15 enemmän kuin edellisissä vaaleissa. Täyteen listaan eli 88 ehdokkaaseen ei päästä.”

Mikä on vaalien tavoite?

”Kolme uutta paikkaa, eli yhdeksän paikkaa yhteensä. Meidän on käytettävä hyväksemme vihreiden valtakunnallisen kannatuksen nousua ja oppositiopolitiikkaa varsinkin koulutukseen liittyen.”

Vihreiden tärkeimmät tavoitteet?

”Nyt kun sote siirtyy maakunnille, pitää keskittyä terveyden edistämiseen kuten liikuntapaikkoihin. Niistä on akuutti pula. Täällä on hieno lähiluonto, jota voisi hyödyntää pienellä lisäpanostuksella esimerkiksi retkiluisteluratoja rakentamalla.

Haluamme myös edistää vanhusten ja muiden erityisryhmien esteetöntä ja sujuvaa liikkumista.”

Mitä suomalaisten pitäisi tietää Joensuusta?

”Vieläkin tulee kuittailua skineistä, vaikka tämä on hyvinkin monikulttuurinen ja ystävällinen kaupunki, jossa tällaisen junantuomankin on hyvä asua.”

Mitä muualta voisi tuoda Joensuuhun?

”On todella hienoa, että vihreät voivat saada Helsingissä pormestarin paikan. Sellaista valtaa haluaisimme tännekin, jotta voisimme tehdä parempaa politiikkaa.”

Missä Joensuun vihreät ovat kymmenen vuoden päästä?

”Silloin olemme vähintään keskisuuri ryhmä ja nykyistä merkittävämpi kuntapäättäjä, joka otetaan tosissaan ja jota kuunnellaan. Jatkamme aloitteellista politiikkaa.”
Viite