Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vihreät

Kaisa Hernberg, Veli Liikanen ja Jaakko Mustakallio
Ehdolla varapuheenjohtajiksi. Ehdokkaat tuntevat vihreiden toimintaa monipuolisesti. Kaisa Hernberg on vihreiden yrittäjien puheenjohtaja, Veli Liikanen puoluehallituksen jäsen ja Jaakko Mustakallio Vihreiden Nuorten toinen puheenjohtaja.Vihreät

Ehdolla varapuheenjohtajiksi. Ehdokkaat tuntevat vihreiden toimintaa monipuolisesti. Kaisa Hernberg on vihreiden yrittäjien puheenjohtaja, Veli Liikanen puoluehallituksen jäsen ja Jaakko Mustakallio Vihreiden Nuorten toinen puheenjohtaja.

Vihreiden varapuheenjohtajakisassa maakunnallista väriä

22.5.2017 12.58

Jenni Leukumaavaara

Vihreiden varapuheenjohtajakisaan on tähän mennessä ilmoittautunut Veli Liikanen Mikkelistä, Jaakko Mustakallio Tampereelta ja Kaisa Hernberg Helsingistä.

Nykyisistä varapuheenjohtajista helsinkiläinen Maria Ohisalo on ilmoittanut halustaan jatkaa varapuheenjohtajana, mikäli häntä ei valita puolueen puheenjohtajaksi. Kalajoella asuva Hanna Halmeenpää on myös valmis jatkamaan varapuheenjohtajana.

Puolueen kolmas varapuheenjohtaja Touko Aalto on ehdolla puheenjohtajaksi. Varapuheenjohtajaksi hän ei voi enää pyrkiä puolueen rotaatiosäännön vuoksi: varapuheenjohtajana voi toimia korkeintaan kaksi kaksivuotiskautta.


Varapuheenjohtajakisaan voi
ilmoittautua vielä Tampereen puoluekokouksessa 17.-18. kesäkuuta. On siis mahdollista, että esimerkiksi osa puolueen puheenjohtajaehdokkaista siirtyy mukaan varapuheenjohtajavalintaan.

Puheenjohtajisto sopii keskenään työnjaosta. Vihreillä on ollut sekä hyvin näkyviä että puolueen sisäiseen työhön keskittyneitä varapuheenjohtajia.

Nykyisistä varapuheenjohtajista Ohisalo on ollut näkyvästi esillä köyhyys- ja eriarvoisuusasioissa, Aalto sote-kysymyksissä ja Halmeenpää energia- ja ympäristökysymyksissä.

Vihreät  puoluekokous  puheenjohtajavaali 
Viite