Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vihreät

Ville Niinistö puoluekokouksessa
Hyvin pyyhkii. Ville Niinistön mukaan puolueessa on tehty töitä, että vihreät olisi suomalaisia kokoava puolue. Nyt tämä työ näyttää tuottavan tulosta.Vihreät

Hyvin pyyhkii. Ville Niinistön mukaan puolueessa on tehty töitä, että vihreät olisi suomalaisia kokoava puolue. Nyt tämä työ näyttää tuottavan tulosta.

Vihreiden vetovoimasta lisää näyttöä – IL: 38% voisi äänestää

18.11.2016 8.16

Lasse Leipola

Peräti 38 prosenttia suomalaisista voisi kuvitella äänestävänsä vihreitä, selviää Iltalehden Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä. Luku on suurempi kuin millään muulla puolueella.

”Vihreillä on kokoonsa ja kannatukseensa verrattuna erityisen paljon potentiaalia. Moni äänestäjä pitää vihreiden edustamaa linjaa periaatteessa hyvänä ja kannatettavana. Vihreitä arvoja kannatetaan laajasti, ainakin periaatteessa. Niiden kannattamisella saa hyvän ihmisen leiman”, tutkimuspäällikkö Juho Rahkonen arvioi Iltalehdelle.

Toiseksi houkuttelevin puolue on kokoomus 37 prosentin osuudella. Vähiten houkuttelevat puolueet olivat tutkimuksen mukaan rkp ja kd.

”Me olemme tehneet kovasti töitä, että vihreät olisi suomalaisia kokoava, eikä sisäänpäin kääntyvä puolue. Emme vain jarruta, vaan tarjoamme vaihtoehtoja”, puheenjohtaja Ville Niinistö kommentoi tulosta Iltalehdelle.

Tuoreen mielipidemittauksen tulos on samansuuntainen kuin lokakuussa julkaistun puoluebarometrin arvio puolueiden houkuttelevuudesta. Tuossa selvityksessä 45 prosenttia suomalaisista suhtautui vihreisiin erittäin tai melko myönteisesti. Myös tässä suhteessa vihreät on Suomen suosituin puolue.

Ylen kuukausittain tekemien mielipidemittauksien perusteella vihreitä äänestäisi noin 14 prosenttia suomalaisista. Puolue on viimeisen vuoden aikana vakiinnuttanut asemansa Suomen neljänneksi kannatetuimpana puolueena.
Viite