Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vihreille ennätystulos myös konservatiivisesta Vaasasta

Vaasan vaalipiirin vihreät

Laura Ala-Kokko
6120 vihreää. Piirijärjestön puheenjohtaja Laura Ala-Kokko on tyytyväinen vihreiden suosioon eduskuntavaaleissa.Vaasan vaalipiirin vihreät

6120 vihreää. Piirijärjestön puheenjohtaja Laura Ala-Kokko on tyytyväinen vihreiden suosioon eduskuntavaaleissa.

21.4.2015 11.21

Lasse Leipola

Vihreiden ennätyksellisen vaalituloksen hiljainen yllättäjä oli Vaasan vaalipiiri. Puolue lähes kaksinkertaisti äänimääränsä 2011 eduskuntavaalien 3 546 äänestä 6 120 ääneen. Tulos on myös parempi kuin aiempi ennätys, 5 949 ääntä 2003 vaaleissa. Äänimäärän prosentuaalinen kasvu, 73 prosenttia, oli selvästi suurempi kuin missään muussa vaalipiirissä.

Eduskuntapaikka jäi Vaasassa kuitenkin vielä kauas, sillä piirin viimeiseen paikkaan olisi vaadittu noin 13 000 ääntä. Vaasan lisäksi vihreät jäivät paikoitta Satakunnan, Lapin ja Hämeen vaalipiireissä. Hämeessä kannatus kasvoi kyllä jonkin verran, mutta Satakunnassa ja Lapissa puolueen äänimäärä laski vuoden 2011 vaaleista.

Vaasa on vaalipiireistä konservatiivisin ja siten perinteisesti ollut vihreille yksi vaikeimmista. Näissä vaaleissa vihreiden äänikuningatar oli vaasalainen kaupunginvaltuutettu Laura Ala-Kokko, joka keräsi 1 504 ääntä. Hänen mukaansa hyvä vaalitulos saavutettiin kovalla ja pitkäjänteisellä työllä.

”Nämä vaalit ovat olleet tähtäimessä edellisistä eduskuntavaaleista, ja henkilökohtaisesti erityisesti kuntavaaleista lähtien. Vihreiden kunnallispoliitikkojen näkyvyys on ollut nousussa kuntavaalien jälkeen esimerkiksi lehtien palstoilla ja blogeissa”, sanoo Ala-Kokko, joka toimii myös Vaasan vaalipiirin vihreiden puheenjohtajana.

”Eilen ehdittiin jo ensimmäisen kerran puhua tulevista kunta- ja eduskuntavaaleista. Tämä tulos motivoi jatkamaan niitä kohti.”

Ala-Kokko uskoo, että seuraavissa vaaleissa Vaasasta saadaan vihreä kansanedustaja.

”Nyt oli Keski-Suomen vuoro ja ensi kerralla meidän vuoromme. Vihreiden kannatus monipuolistuu tällä seudulla koko ajan. Näihin vaaleihin saatiin mukaan esimerkiksi ruotsinkielisiä ehdokkaita.”

Vihreät  eduskuntavaalit  vaasa 
Viite