Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Mari Nieminen

Valtuustoon? Ville Niinistö haluaa palata Turun kuntapolitiikkaan.Mari Nieminen

Valtuustoon? Ville Niinistö haluaa palata Turun kuntapolitiikkaan.

Ville Niinistö palaa kuntapolitiikkaan - ehdolla kevään vaaleissa

26.10.2016 10.41

Sammeli Heikkinen

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö asettuu kevään kuntavaaleissa ehdolle Turussa. Turun vihreät kertoi asiasta keskiviikkona.

Niinistö oli edellisen kerran ehdolla vuonna 2008, jolloin hän keräsi Turun vihreistä suurimman äänisaaliin, liki 1 700 ääntä.

Niinistö perustelee paluutaan kuntapolitiikkaan sillä, että puolueen puheenjohtajuudesta luopuminen ensi kesänä antaa jättää aikaa Turun asioiden hoitamiselle.

"Menestyvien suurten kaupunkien trendi on, että lapsiperheet haluavat yhä enemmän jälleen asua kaupunkikeskustoissa. Siksi Turunkin on panostettava kouluihin ja päivähoitoon sekä viihtyisään kaupunkiin. Viihtyisässä kaupungissa menestyvät myös elinkeinot", Niinistö sanoo tiedotteessa.

Tähän mennessä Turun vihreät on asettanut 58 ehdokasta. Tarkoituksena on saada sadan ehdokkaan lista täyteen.

"Villen päätös oli toivottu uutinen ja täydellinen jatko hyvin alkaneelle ehdokasasettelullemme. Turun vihreiden ensi kevään tavoitteena on kaikkien aikojen paras vaalitulos, Turun vihreän kunnallisjärjestön puheenjohtaja Jukka Vornanen sanoo.

Niinistön mukaan vihreillä on kuntavaaleissa saumaa nousta jopa suurimmaksi puolueeksi Helsingissä, Tampereella ja Turussa.
Viite