Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Ville Niinistö patistaa korjaamaan päästökaupan ripeästi

Vihreät

Ville Niinistö
mieluummin aiemmin. ”Olisi täyttä älyttömyyttä jättää tämä tilaisuus käyttämättä”, Ville Niinistö sanoo päästökaupan korjaamisesta.Vihreät

mieluummin aiemmin. ”Olisi täyttä älyttömyyttä jättää tämä tilaisuus käyttämättä”, Ville Niinistö sanoo päästökaupan korjaamisesta.

2.4.2015 8.34

Lasse Leipola

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö moittii Suomen hallituksen kantaa, jonka mukaan päästökauppa pitäisi korjata mieluummin myöhemmin kuin aiemmin.

Niin sanottu hintavakausmekanismi siirtää käyttämättömiä päästöoikeuksia reserviin, josta niitä voidaan tarvittaessa siirtää takaisin markkinoille. Suomi kannattaa remontin toteuttamista vasta 2021, kun moni muu maa kannattaa sen aloittamista jo 2017.

”Elinkeinoelämä on kunnostautunut periaatteellisessa ilmastopolitiikan ja näennäisten kustannusten vastustamisessa, ja poliitikot kuuntelevat.”

Niinistö korostaa, että yritysten joukossa on myös poikkeuksia kuten voimakkaasti päästökaupan uudistamista ajanut Fortum.

Hänen mukaansa päästökaupparemontin käytännön vaikutus olisi se, että investointeja uusiutuvaan energiaan tulisi jo lähivuosina. Sen lisäksi päästöoikeuksien siirtyminen tulevaisuuteen laskisi niiden hintaa 2020-luvulla, jolloin päästelyn hinta nousee muutenkin ilmastopolitiikan myötä.

”Olisi täyttä älyttömyyttä jättää tämä tilaisuus käyttämättä”, Niinistö sanoo.

päästökauppa 
Viite