Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Yle: Vihreät noussut Helsingin suosituimmaksi puolueeksi

2.1.2017 12.12

Sammeli Heikkinen

Vihreät on kivunnut kokoomuksen ohi Helsingin suosituimmaksi puolueeksi, kertoo Ylen Taloustutkimuksella teettämä mielipidetutkimus.

"Kuntavaaleissa on nyt mahdollista tehdä historiaa: vihreä pääkaupunki voisi näyttää koko Suomelle suuntaa kestävän kehityksen tulevaisuuteen", vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö kommentoi Facebookissa.

Vuoden 2012 kuntavaaleihin verrattuna kokoomus on menettänyt kannatusta kaksi prosenttiyksikköä ja vihreät on saanut kolme ja puoli prosenttia lisää.

Demareiden ja vasemmistoliiton kannatus on noussut hieman vajaan prosenttiyksikön, perussuomalaiset taas on romahtanut 3,4 prosenttiyksikköä kuuteen prosenttiin ja kuudenneksi suurimmaksi puolueeksi.

Jos vihreät nousisi Helsingin suurimmaksi puolueeksi kevään kuntavaaleissa, muutos olisi historiallinen. Kokoomus on edellisen kerran jäänyt Helsingissä kakkoseksi 1972.

Vihreille mitattu noin prosenttiyksikön kaula kokoomukseen ei ole suuri ja Taloustutkimuksen toimitusjohtaja Jari Pajunen muistuttaa, että tutkimuksen tarkkuus on heikompi kuin valtakunnallisissa tiedusteluissa. Esimerkiksi virhemarginaali on 3,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.


Lisää aiheesta:Viite