Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Yle: Vihreiden kannatus kasvanut myös Espoossa ja Vantaalla

3.1.2017 12.02

Sammeli Heikkinen

Vihreiden nousu on ollut Vantaalla jopa reippaampaa kuin Helsingissä, kertoo Ylen tiistaina julkaisema Vantaata ja Espoota koskeva mielipidetiedustelu.

Gallupin mukaan vihreiden kannatus on kasvanut Vantaalla vuoden 2012 kuntavaaleista peräti neljällä prosenttiyksiköllä 17,6 prosenttiin. Tällä kannatuksella vihreät olisi kaupungin kolmanneksi suurin puolue demareiden ja kokoomuksen jälkeen.

Espoossa vihreiden kannatus on noussut 1,3 prosenttiyksikköä 18 prosenttiin. Vihreät on kyselyn toiseksi suurin puolue, mutta jää edelleen selvästi kokoomuksesta, joka prosenttiyksikön kannatuksen menetyksen jälkeenkin kerää 35 prosentin kannatuksen.

Eilen Yle kertoi, että vihreät oli noussut jopa Helsingin suurimmaksi puolueeksi.


Taloustutkimuksen toimitusjohtaja Jari Pajunen arvioi Ylelle, että kokoomuksen ja vasemmistoliiton kannattajia on pääkaupunkiseudulla siirtynyt vihreiden taa, kuten myös aiemmin puoluekantaansa päättämättömiä ihmisiä.

Vihreiden lisäksi vasemmistopuolueet ovat vahvistaneet asemiaan. Mielipidetiedustelun perusteella ylivoimaisesti suurin häviäjä on perussuomalaiset, joiden kannatuksesta on sulanut Vantaalla 5,6 prosenttiyksikköä ja Espoossakin 1,6.

Ylen Taloustutkimuksella teettämässä tutkimuksessa selvitettiin puolueiden kannatusta Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Kustakin kaupungista haastateltiin vajaa tuhat ihmistä. Virhemarginaali on noin 3,5 prosenttiyksikköä.
Viite