Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Puoluekannatukset 5/2016Suuri muutos? Näin puolueiden kannatukset ovat muuttuneet vaalien jälkeen. Voit vaihtaa ajankohtaa nappia painamalla.Kuvakaappaus Ylen jutusta

Suuri muutos? Näin puolueiden kannatukset ovat muuttuneet vaalien jälkeen. Voit vaihtaa ajankohtaa nappia painamalla.

Ylen gallup täräytti vihreät kaikkien aikojen ennätykseen

8.6.2016 13.09

Lasse Leipola

LÄhes 15 prosenttia suomalaisista äänestäisi vihreitä, jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt. Tieto käy ilmi Ylen gallupista, jossa asiaa kysyttiin 3 858 suomalaiselta toukokuun ja kesäkuun alun aikana.

Vihreiden suosio on kasvanut huimasti edelliskevään vaaleista, jolloin puoluen kannatus oli 8,5 prosenttia. Ylen gallupissa kannatus nousi pian vaalien jälkeen yli kymmenen prosentin, jossa se on pysynyt siitä lähtien.

Vihreille nyt mitattu kannatus on kaikkien aikojen suurin. Tähän asti korkeimmat kannatuslukemat on mitattu vuosituhannen alussa (korkeimmillaan 14,5 prosenttia keväällä 2001), mutta koska lasketantatapaa on sittemmin muutettu, on todellinen kannatus ollut todennäköisesti ennätystasolla jo pitkään.

Sdp:n kannatus notkahti 1,4 prosenttiyksikköä 20,1 prosenttiin, minkä vuoksi keskusta palasi suosituimmaksi puolueeksi 20,2 prosentin kannatuksella.
Viite