Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Emmi Skytén

Toritaidetta. Ääniveistos on rakennettu luonnonmateriaaleista. Ne eristävät ääntä niin, ettei veistoksen sisällä olevaan keskustelutilaan kuulu hälyä ulkopuolelta.Emmi Skytén

Toritaidetta. Ääniveistos on rakennettu luonnonmateriaaleista. Ne eristävät ääntä niin, ettei veistoksen sisällä olevaan keskustelutilaan kuulu hälyä ulkopuolelta.

Äänitaidetta torikeskusteluista

29.9.2015 16.04

Emmi Skytén

Ääniveistos Why do we do the things we do? tekee taidetta keskusteluista Helsingin Kampintorilla.

Chileläinen taiteilija Ariel Bustamante ja hänen työryhmänsä ovat pystyttäneet torille kuusimetrisen veistoksen, jonka sisälle voi varata ajan kahdenkeskiselle keskustelulle taiteilijoiden kanssa. Bustamante on työstänyt teosta kaksi vuotta Aalto-yliopiston kutsumana.

Bustamante kertoo, ettei taiteilijoilla ole kysymyksiä keskusteluja varten.

”Yritämme luoda keskustelun, jolla olisi jotain tekemistä sen kanssa, mitä teemme ja mikä on meille tärkeää. Keskusteleminen on tapa kehitellä ideoita, jotka ovat erilaisia kuin ne, joita rakennamme ollessamme yksin.”

Bustamanten mukaan keskusteluille varataan vähintään 45 minuuttia, mutta usein ne kestävät puolestatoista tunnista kahteen tuntiin. Keskustelusta nauhoitetaan pätkä, jota soitetaan myöhemmin rakennelman ulkopuolella.

”Se on tapa houkutella ihmisiä teoksen luokse sekä välittää ohikulkijoille keskusteluiden henkeä ja ilmapiiriä. Niitä ei voi kuvailla sanoin”, Bustamante sanoo.

Keskusteluja voi varata ottamalla yhteyttä taiteilijoihin osoitteessa www.whywedo.fi. Teos on esillä 29. lokakuuta asti.
Viite