Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Wikipedia

Prameat puitteet. Sananvapausseminaari järjestetään Finlandia-talolla. Esiintyvälle taiteilijalle ei seminaaribudjetissa riittänyt rahaa.Wikipedia

Prameat puitteet. Sananvapausseminaari järjestetään Finlandia-talolla. Esiintyvälle taiteilijalle ei seminaaribudjetissa riittänyt rahaa.

Ministeriön tarjous ammattilaiselle: Piirrä niin saat ruokaa

11.4.2016 19.01

Riikka Suominen

Palkittu graafinen suunnittelija Kasper Strömman sai maanantaina sähköpostiinsa erikoisen työtarjouksen. Siinä Strömmanille ehdotettiin kahden päivän livepiirroskeikkaa Finlandia-talossa kansainvälisessä lehdistönvapausseminaarissa. Seminaarin järjestävät Suomen valtio ja Unesco.

Palkkioksi työstä luvattiin näkyvyyttä ja ateriat. Tarjouksen lähetti opetus- ja kulttuuriministeriön erityisasiantuntija.

Strömman kieltäytyi.

"Vastasin aika nenäkkäästi, että tietäisitpä vain, miten huonosti näkyvyys kelpaa maksuvälineeksi ruokakaupassa", hän sanoo Vihreälle Langalle.

Muutkin kuvataiteilijat ovat hämmästelleet taiteilijoiden omalta ministeriöltä tullutta työtarjousta, jossa ammattilaisen oletetaan antavan työpanoksensa ruokapalkalla. Esimerkiksi sarjakuvataiteilija Kaisa Leka kertoo Facebookissa kieltäytyneensä samasta työtarjouksesta.

Journalistiliitto suosittelee freelance-graafikolle 81 euron tuntilaskutusta.

"En vastusta kategorisesti vapaaehtoistöitä. Olen tehnyt itsekin niitä esimerkiksi Greenpeacelle. Mutta kun tapahtumaan kutsujana on Suomi, niin on erikoista pyytää, että tule tekemään ilmaiseksi. Eikö tapahtuma olisi voinut varata muutaman satasen myös pilapiirtäjän palkkaan?" Strömman kysyy.

Seminaarissa esiintyy tunisialaispiirtäjä, joka tekee työkeikkansa matka- ja ruokapalkalla.

Vihreä Lanka ei tavoittanut maanantai-iltana ketään opetus- ja kulttuuriministeriöstä kommentoimaan työtarjousta.

Edit. 12.4. klo 11.30 tuntipalkka korjattu tuntilaskutukseksi.

kulttuuri  opetusministeriö  kulttuuriministeriö  OKM 
Viite