Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

When they go low we go high - Yhdysvaltalaisten huippupoliitikkojen puheenkirjoittaja Suomeen

31.1.2017 15.09

Riikka Suominen

"When they go low we go high", lausui Michelle Obama viime vuonna demokraattien puoluekokouksessa. Puhe levisi netissä Suomessakin.

Tuon vaikuttavan puheen kirjoittaja vierailee Suomessa ensi kesänä.

"Michelle Obaman puheen on arveltu jäävän historiaan", sanoo puhetaidon kouluttaja Antti Mustakallio Vihreälle Langalle.

Kuuluisan puheen Obamalle kirjoittanut Sarah Hurwitz saapuu kesällä Suomeen. Hän esiintyy Mustakallion vetämässä Retoriikan kesäkoulussa.


Hurwitz työskenteli seitsemän vuotta Michelle Obaman puheenkirjoittajana ja sitä ennen myös Hillary Clintonin ja Barack Obaman puheenkirjoittajana. Myös se Melania Trumpin puhe republikaanien puoluekokoukselle, jonka yksi kohta muistutti Michelle Obaman puhetta vuodelta 2008, oli Hurwitzin kirjoittama.  

"Hurwitz on ollut globaalin poliittisen vallan ytimessä. Hän on huippuammattilainen, joka on työstänyt maailman huippujohtajien viestejä", kuvaa Mustakallio syitä, miksi halusi juuri Hurwitzin tapahtuman pääpuhujaksi.

Toisaalta, Michelle Obama piti ikonisen puheen, mutta Yhdysvaltain presidentinvaalit voitti tavallisuudesta poikkeava puhuja Donald Trump. Onko taidokkailla puheilla enää merkitystä politiikassa?

Mustakallion mielestä Yhdysvaltain presidentinvaaleissa pidettiin poliittisia kaunopuheita vähemmän kun aiemmin.

Trump piti kampanjapuheensa lonkalta. Niitä ei oltu kirjoitettu etukäteen, vaan hän improvisoi. Kannattajien silmissä hän vaikutti aidolta ja läsnäolevalta, henkilöltä joka ei laskelmoi toisin kuin henkilö, jolla on taitaasti rakennettu puhe.

Mustakallio sanoo Trumpin ravistelleen viestinnän ammattilaisia. Hän pitää silti suurten puheiden puolta.

"Niillä on historialisesti ollut merkitystä, kuten Martin Luther Kingin I have a dream –puheella. Sen kaunopuheisuus ei jäänyt sanoiksi."

sarah hurwitz  Yhdysvallat  poliittiset puheet 
Viite