Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Finnwatch / Katie (Flickr, CC-BY-SA)

Finnwatchin raportti
Pitkä varjo. Finnwatchin vuonna 2013 ilmestynyt raportti käsitteli kauppojen omien merkkien ananasmehujen ja tonnikalasäilykkeiden tuotantoa.Finnwatch / Katie (Flickr, CC-BY-SA)

Pitkä varjo. Finnwatchin vuonna 2013 ilmestynyt raportti käsitteli kauppojen omien merkkien ananasmehujen ja tonnikalasäilykkeiden tuotantoa.

Ananasmehupaljastaja Andy Hallin tuomio peruttiin

31.5.2018 11.41

Lasse Leipola

Thaimaalainen valitustuomioistuin on kumonnut tutkija Andy Hallin tuomion vuodelta 2016. Hall tutki suomalaisen Finnwatchin yritysvastuuraporttia varten työoloja thaimaalaisissa ananasmehutehtaissa.

Hall sai vuonna 2016 tuomion kunnianloukkauksesta ja tietokonerikoksesta. Sekä Hall että ananasmehuyhtiö Natural Fruit valittivat tuomiosta, joka oli kolme vuotta ehdollista vankeustta sekä 150 000 bahtin eli noin 4 000 euron sakko.

”Valitustuomioistuimen tänään annettu päätös on tervetullut, mutta se ei vielä riitä. Työriistoepäilyjen tutkiminen on tärkeää työtä ja yleisen edun mukaista. Se ei missään tapauksessa ole rikos, eikä Natural Fruitin nostamia syytteitä Andy Hallia vastaan olisi koskaan pitänyt hyväksyä oikeuden käsittelyyn”, Finnwatchin toiminnanjohtaja Sonja Vartiala kommentoi järjestön tiedotteessa.

Huhtikuussa Hall tuomittiin erillisessä oikeuden käynnissä maksamaan Natural Fruitille 10 miljoonan bahtin eli noin 260 000 euron sakot. Hän valmistelee valitusta myös tuosta tuomiosta.

”Thaimaan lainsäädäntöä tulisi muuttaa oikeudellisen häirinnän estämiseksi”, Vartiala sanoo.

yritysvastuu  yhteiskuntavastuu  Finnwatch  ananasmehu 
Viite