Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Etujoukkoihin. Heidi Hautala peräänkuuluttaa Euroopalta johtajuutta tasa-arvon ja ihmisoikeuksien edistämiseksi maailmass.

Etujoukkoihin. Heidi Hautala peräänkuuluttaa Euroopalta johtajuutta tasa-arvon ja ihmisoikeuksien edistämiseksi maailmass.

Hautala: EU:n otettava johtajuus globalisaatiokysymyksissä

17.6.2017 9.26

Riikka Suominen

Euroopan käpertyminen sisäänpäin huolestuttaa meppi Heidi Hautalaa

"Tällä hetkellä näyttää siltä, että EU-maita kiinnostaa enemmän ulkorajojen tilkitseminen kuin köyhyyden vähentäminen.", Hautala sanoi puheessaan vihreiden puoluekokouksessa Tampereella. 

Kehityspolitiikka keskittyy tällä hetkellä maahanmuuton hallintaan.

"Köyhyyden vähentämisen sijaan varoja halutaan ohjata yhä enemmän sotilas- ja poliisivoimien kapasiteetin vahvistamiseen, maahanmuuton estämiseen ja rajojen tiivistämiseen."

Poliittinen kenttä murtuu ulos vasemmisto-oikeisto-jaottelusta koko Euroopassa.

"Yhä useammin valinta tehdään kansallismielisen sulkeutuneisuuden ja kansainvälisen avoimuuden välillä", Hautala sanoi ja painotti vihreiden paikkaa avoimuuden puolella. Hän vertasi vihreitä ranskan presidentti Emmanuel Macronin liikkeeseen.

"Edistyksellisiä, tulevaisuuteen katsovia liikkeitä, joita tämä aika tarvitsee. Ja jotka sanovat Euroopalle kyllä."

Yhdysvallat ei ole Hautalasta pystynyt vastaamaan globaalisaation ongelmiin. Hän siteerasi viime viikolla kuulemaansa amerikkalaista professori Jeffrey Sachsia, jonka mukaan tilanne  on vaarallinen. "Olemme astuneet uudelle aikakaudelle ja nyt EU:n tulee ottaa johtava rooli maailmassa."

 

euroopan unioni  Heidi Hautala  globalisaatio 
Viite