Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

UNclimatechange / Flickr (CC-BY)

Yleiskuva kokouspaikalta
Lämpenemistä vastaan. Maailman maat ovat kokoontuneet Peruun ilmastonmuutoksen ratkaisemiseksi.UNclimatechange / Flickr (CC-BY)

Lämpenemistä vastaan. Maailman maat ovat kokoontuneet Peruun ilmastonmuutoksen ratkaisemiseksi.

Ilmastotuki hiilivoimalle toi palkinnon ilmastoneuvotteluissa

3.12.2014 13.26

Lasse Leipola

Japani valittiin Perun Limassa järjestettävien ilmastoneuvotteluiden toisen päivän fossiiliksi. Taustalla on maan ilmastorahoista maksama tuki hiili- ja kaasuvoimaloille kehitysmaissa.

”Ilmastorahoituksen käyttäminen ilmastonmuutoksen perimmäisen syyn tukemiseen haiskahtaa”, asiasta annetussa tiedotteessa todetaan.

Japanin mukaan muun muassa Indonesiaan kohdistuneissa hankkeissa on kyse siitä, että tuetaan puhtaampaa hiilivoimatuontoa likaisemman sijaan. Järjetöjen mukaan tällainen toiminta on hyvin lyhytnäköistä.

Kansalaisjärjestöjen tunnustuksella halutaan kiinnittää huomio ilmastosopua jarruttavaan toimintaan. Kokouksen ensimmäisenä päivänä fossiiliksi valittiin Australia, Belgia, Irlanti, Islanti, Itävalta, Kreikka ja Portugali, jotka ovat ainoat teollisuusmaat, jotka eivät ole lahjoittaneet rahaa vihreään ilmastorahastoon. Toisen päivän fossiili Japani on tehnyt rahastoon 1,5 miljardin dollarin sitoumuksen, joka on Yhdysvaltain jälkeen joukon toiseksi suurin.

ilmastoneuvottelut 
Viite