Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Flickr / Adopt A Negotiator (CC-BY-ND)

Kynttilämielenosoitus ilmaston puolesta
Kynttilä nälkäisille. Mielenosoittajat vaativat tuloksia Liman ilmastokokouksesta.Flickr / Adopt A Negotiator (CC-BY-ND)

Kynttilä nälkäisille. Mielenosoittajat vaativat tuloksia Liman ilmastokokouksesta.

Liman ilmastokokous alkoi paastolla

2.12.2014 12.24

Lasse Leipola

Noin 10 000 ihmistä eri puolilta maailmaa on aloittanut paaston tukeakseen ilmastonmuutoksen uhreja. Eilen maanantaina alkaneen ilmastokokouksen puheenjohtaja, Perun ympäristöministeri Manuel Pulgar-Vidal ja YK-ilmastosopimuksen johtaja Christiana Figueres osoittivat tukensa asialle osallistumalla Limassa järjestettyyn kynttilämielenosoitukseen.

”Haluamme, että tästä tulee kaikkien aikojen suurin ilmastopaasto osoittaaksemme neuvottelijoille, että kaikenlaisilla ihmisillä maailman kaikissa kolkissa on kova ilmastotoimien nälkä”, sanoo brittiläisten kirkkojen kehitysyhteistyöjärjestöä edustava Mohamed Adow.

Ilmastonmuutos vahingoittaa jo nyt ruokatuotantoa monessa maailman maassa muun muassa äärisäiden aiheuttamien satovahinkojen vuoksi.

”Täällä Limassa hallituksien edustajilla on tilaisuus osoittaa, että he ovat kuulleet näitä ihmisiä, luomalla perusta kattavalle ja reilulle ilmastosopimukselle, joka sisältää vahvat kansalliset toimintasuunnitelmat.”

Paastoajat muistuttavat neuvottelijoita tempauksestaan kantamalla tyhjiä lautasia kokousalueen ruokalassa. Paastoon on ilmoittautunut mukaan myös Tyynenmeren saarivaltioiden neuvottelijoita.

Kansainväliset ilmastoneuvottelut jatkuvat Limassa ensi viikon perjantaihin saakka.

ilmastoneuvottelut 


Lisää aiheesta:Viite