Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Climate Change Performance Index -julkistus
Paljon hyvää. Raportin mukaan uusiutuva energia on mennyt eteenpäin 51:ssä seuratuista 58 maasta.

Paljon hyvää. Raportin mukaan uusiutuva energia on mennyt eteenpäin 51:ssä seuratuista 58 maasta.

Suomi piti heikon sijansa ilmastopolitiikan ranking-listalla

8.12.2014 17.56

Lasse Leipola

Suomi on edelleen 32. ilmastopolitiikan tasoa mittaavalla Climate Change Performance Index -listalla. Tänään maanantaina julkaistun listan kärjessä on Tanska ja heti sen perässä Ruotsi. Näiden sijoitukset ovat kuitenkin 4. ja 5., koska raportin tekijät, Climate Action Network ja Germanwatch, haluavat päästää mitalisijoille vain maita, joiden ilmastopolitiikka on riittävää.

"Ruotsi ja Tanska ovat jo hyvin lähellä tätä, mutta toistaiseksi voimme sanoa, että yksikään maa ei ole kahden asteen tavoitteen mukaisessa tilanteessa", Climate Action Networkin johtaja Wendel Trio sanoi Perun Limassa järjestetyssä julkistustilaisuudessa.

60 prosenttia indeksistä muodostuu kokonaispäästöjen ja niiden kehityksen mukaan. Sen lisäksi vertailussa huomioidaan harjoitettu ilmastopolitiikka, uusiutuvan energian käyttö sekä energiatehokkuus.

Trio nosti tilaisuudessa esiin muun muassa Marokkon, Meksikon ja Indonesian esimerkkeinä kehittyvistä maista, jotka harjoittavat edistynyttä ilmastopolitiikka. Kolmikko on myös selvästi Suomea edellä. Marokko oli listan voimakkain nousija pompaten sijalta 15 sijalle 9 uusiutuvaa energiaa edistävän politiikkansa ansiosta.

Listalla alimpana ovat Saudi-Arabia, Australia, Kazakstan ja Kanada.

ilmastonmuutos 
Viite