Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lasse Leipola

Puuhiilen kydettämistä Sambiassa
Omat haasteet. Luonnonvaroja kuluttava elintaso ja sähkö on Afrikassa vielä monen ulottumattomissa, mutta muun muassa metsien käyttö polttopuuksi ja erityisesti kuvassa näkyvä puuhiileksi kydettäminen aiheuttavat ilmastopäästöjä.Lasse Leipola

Omat haasteet. Luonnonvaroja kuluttava elintaso ja sähkö on Afrikassa vielä monen ulottumattomissa, mutta muun muassa metsien käyttö polttopuuksi ja erityisesti kuvassa näkyvä puuhiileksi kydettäminen aiheuttavat ilmastopäästöjä.

Afrikka haluaa vahvan ilmastosopimuksen sekä rahaa

16.4.2015 13.36

Lasse Leipola

Tulevan ilmastosopimuksen on koskettava kaikkia maailman maita ja sisällettävä kehityksen turvaava rahoitus Afrikan maille, vaativat Marokkoon tällä viikolla kokoontuneet afrikkalaisten maiden ministerit. Heidän mukaansa esimerkiksi puhtaan kehityksen mekanismille, jonka kautta vauraat teollisuusmaat voivat rahoittaa kehitysmaiden päästövähennyksiä, on saatava jatkoa Pariisin sopimuksessa.

”Tiedämme kaikki, että nykyinen ilmastorahoitus on täysin riittämätöntä tarpeeseen nähden, mutta on tärkeää, että Afrikan maat pystyvät osoittamaan kykynsä käyttää näitä resursseja maailmanlaajuisten tavoitteiden saavuttamiseen”, Afrikan kehityspankin osastonpäällikkö Kurt Lonsway sanoo YK:n neuvotteluorganisaatio UNFCCC:n sivuilla.

Vaikka varsinaiset ilmastoneuvottelut jatkuvat vasta kesäkuussa Saksassa, pidetään kevään aikana lukemattomia pienempiä tapaamisia, joissa aihe on pöydällä.

”Näidän viimeisten kahdeksan kuukauden aikana on päästävä omien neuvottelulähtökohtien esittelystä yhteisen maaperän löytämiseen”, sanoo ministeritapaamiseen osallistunut UNFCCC:n apulaisjohtaja Richard Kinley.

Edellisessä virallisessa neuvottelutapaamisessa, joka pidettiin Sveitsissä helmikuussa, tehtiin ainoastaan lisäyksiä sopimusluonnokseen eikä mistään varsinaisista neuvottelukysymyksistä yritettykään päästä sopuun.
Viite