Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Eija Putkuri, Syke

Angervohopeatäplä
Vähissä. Angervohopeatäplästä on tältä vuodelta noin puolet vähemmän havaintoja viime vuoteen verrattuna.Eija Putkuri, Syke

Vähissä. Angervohopeatäplästä on tältä vuodelta noin puolet vähemmän havaintoja viime vuoteen verrattuna.

Amiraalista odotetaan havaintoja kostean kesän jälkeen

17.8.2015 9.55

Lasse Leipola

Kuluva kesä on jäämässä perhoshavaintojen osalta jopa huonommaksi kuin ennätyksellisen heikko viime vuosi.

”Heikkoa perhoskesää selittävät huono edellisvuosi sekä kuluvan kesän koleat ja sateiset säät. Seurannan perusteella 2014 oli 2000-luvun heikoin perhosvuosi, joten kuoriutuvia perhosia oli nyt tavanomaista vähemmän”, Suomen ympäristö keskuksen tiedotteessa todetaan.

Viime vuoteen verrattuna erityisen vähän havaintoja on ketohopeatäplästä ja ohdakeperhosesta. Sen sijaan esimerkiksi niittysinisiivestä on selvästi enemmän havaintoja kuin 2014.

Syken mukaan erityisen vähissä on nokkosperhonen, jonka havaintomäärät hiipuvat jo kolmatta vuotta.

Tiedotteessa kuitenkin muistutetaan, että monesta lajista saattaa tulla vielä uusia havaintoja, joka voi jonkin verran parantaa vuoden kokonaistulosta.

”Tällä hetkellä päiväperhosia on liikkeellä ajankohtaan nähden paljon. Myös lajeja voi nyt nähdä tavanomaista enemmän. Valtaosa aikuistalvehtijoista lienee vielä kuoriutumatta, joten esimerkiksi neito- ja sitruunaperhosten määrät kasvanevat tuntuvasti lähiviikkoina. Myös vaeltajia kuten amiraalia ja ohdakeperhosta ilmaantuu todennäköisesti lisää.”

perhoset  sateet  sää 


Lisää aiheesta:Viite