Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

UNFCCC / Flickr (CC-BY)

Pariisin ilmastokokous
Lyhyt muisti? Pariisin ilmastosopimuksessa sidottiin kunnianhimoisiin tavoitteisiin, joita EU:n tuore linjaus ei vastaa.UNFCCC / Flickr (CC-BY)

Lyhyt muisti? Pariisin ilmastosopimuksessa sidottiin kunnianhimoisiin tavoitteisiin, joita EU:n tuore linjaus ei vastaa.

EU pitämässä ilmastotavoitteensa ennallaan

2.3.2016 15.34

Lasse Leipola

EU on pitämässä kiinni aikomuksestaan vähentää kasvihuonekaasupäästöjä vähintään 40 prosenttia vuoden 1990 tasosta vuoteen 2030 mennessä. Useat kansalaisjärjestöt ja yritykset ovat toivoneet, että EU kiristäisi omaa tavoitettaan, koska Pariisissa saavutettiin kunnianhimoinen ilmastosopimus.

”On lannistavaa nähdä, että komissio on tiedonannollaan jo nyt laskemassa rimaa Pariisin ilmastosopimuksesta”, sanoo vihreiden europarlamentaarikko Yannick Jadot.

Hänen mukaansa komission tänään keskiviikkona julkaisemassa tiedonannossa sivuutetaan täysin se, että sopimuksessa asetettiin tavoitteeksi rajoittaa lämpeneminen alle kahteen asteeseen ja tavoitella puolentoista asteen rajaa.

EU:n 2030-päästötavoitetta käsitellään perjantaina unionin ympäristöministerien tapaamisessa.

”Kasvava joukko yrityksiä, työntekijöitä, sijoittajia ja kansalaisyhteiskuntaa ympäri maailman on päättänyt tehdä fossiilisista polttoaineista luopumisesta totta. Ministeri Kimmo Tiilikaisen (kesk) ja Suomen hallituksen on omalta osaltaan varmistettava, että Euroopan unioni ottaa Pariisin sopimuksen tavoitteet tosissaan eikä alistu Euroopan peränpitäjien saneluun ilmastopolitiikassa”, ilmastovastaava Kaisa Kosonen sanoo Greenpeacen tiedotteessa.

EU:n 2030-päästötavoitteista päätetään valtionpäämiesten tapaamisessa maaliskuun loppupuolella.
Viite