Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Kuvakaappaus YouTubesta

Kuvakaappaus YouTubesta
Ihmiskunnan suurin rakkaus? Fossiiliteollisuus puolustautuu uudella viraalivideolla.Kuvakaappaus YouTubesta

Ihmiskunnan suurin rakkaus? Fossiiliteollisuus puolustautuu uudella viraalivideolla.

Fossiiliteollisuus säikähti ja kävi taistoon huvittavalla videolla

12.2.2015 8.33

Lasse Leipola

Fossiilisia polttoaineita tuottavat yritykset ovat alkaneet ottaa vakavasti niitä vastustavan kansalaisliikkeen. Big Green Radicals -sivustolla mustamaalataan ympäristöjärjestöjä ja pelotellaan sillä, kuinka kurjaa elämä olisi ilman fossiilisia polttoaineita. Sivuston taustalla on Environment Policy Alliance, jota pyörittää teollisuuden puolustajana tunnettu PR-firma Berman & Co.

Muun muassa kansainvälinen 350.org-järjestö on kannustanut vetämään sijoituksia pois fossiilisesta energiasta.Yhdysvalloissa monet oppilaitokset, säätiöt ja kirkot ovat luopuneet fossiilisista sijoituksista. Suomessakin Nordea ilmoitti hiljan luopuvansa hiilivoimaan tekemistään sijoituksista.

Sivustolla tällä viikolla julkaistun videon julkaisuajankohta ei ole sattumaa, sillä eri puolilla maailmaa järjestetään perjantaina ja lauantaina fossiilisten polttoaineiden vastaisia mielenosoituksia, joiden tavoitteena on kannustaa disvestoida, eli vetää sijoituksia pois. Suomessa mielenilmauksia järjestetään ainakin Helsingissä, Joensuussa ja Oulussa.

Videosta tehtiin nopeasti myös pilaversio, mutta se on jo poistettu YouTubesta. Pilaversion ääniraidan voi kuitenkin kuunnella 350.org-sivustolla.

hiilikupla  öljyteollisuus  kivihiili 
Viite