Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Valerius Tygart / Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Muurahaiskäpy
Herkku vai herkkä? Yli miljoona villiä muurahaiskäpyä on tapettu viimeisen kymmenen vuoden aikana. Sen lihaa pidetään Aasiassa luksuselintarvikkeena ja sen osia käytetään rohtoina ja lääkkeinä.Valerius Tygart / Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Herkku vai herkkä? Yli miljoona villiä muurahaiskäpyä on tapettu viimeisen kymmenen vuoden aikana. Sen lihaa pidetään Aasiassa luksuselintarvikkeena ja sen osia käytetään rohtoina ja lääkkeinä.

Hyvää villin luonnon päivää! Tässä WWF:n viisi syytä juhlaan

3.3.2017 14.43

Lasse Leipola

Maaliskuun kolmas on jo muutaman vuoden ajan ollut YK:n julistama villin luonnon päivä.

WWF on listannut juhlapäivän kunniaksi viisi saavutusta, jotka antavat toivoa luonnonsuojelulle:

  1. Villinä elävien tiikerien määrä on vähentynyt sadan vuoden ajan, mutta nyt huolestuttava kehitys on saatu pysäytettyä. Viime huhtikuun laskennassa tiikerien määrä oli kasvanut.
  2. Isopandojen määrä luonnossa on kasvanut 17 prosenttia viimeisen kymmenen vuoden aikana. Lajia ei määritellä enää erittäin uhanalaiseksi vaan ainoastaan vaarantuneeksi.
  3. Muurahaiskäpyjen kauppa kielletään viime syksynä tehdyn päätöksen mukaisesti kaikkialla maailmassa. Kyseessä on eniten laittomasti myyty eläin.
  4. Unescon maailmanperintökohteet tarjoavat suojaa villille luonnolle ja ovat pysäyttäneet erilaisia elinympäristöjä vaarantavia hankkeita.
  5. Kiina kieltää norsunluukaupan vuoden loppuun mennessä.

Villin luonnon päivän teemana on tänä vuonna nuorten äänen kuuleminen. YK:n kampanjasivustolla muistutetaan, että neljännes maailman väestöstä on iältään 10–24 vuotta.
Viite