Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lasse Leipola

Maroš Šefčovič
Energiatsaari. Energiaunionista vastaava komission varapuheenjohtaha Maroš Šefčovič vieraili Helsingissä torstaina ja jatkaa matkaansa Lappeenrantaan.Lasse Leipola

Energiatsaari. Energiaunionista vastaava komission varapuheenjohtaha Maroš Šefčovič vieraili Helsingissä torstaina ja jatkaa matkaansa Lappeenrantaan.

Komission varapuheenjohtaja hiilinieluista: ”Kukaan ei epäile, etteikö Suomessa osata hoitaa metsää”

12.10.2017 13.33

Lasse Leipola

Energiaunionista vastaava komission varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič uskoo, että Suomen ja EU:n välejä hiertävästä hiilinielukysymyksestä saadaan sopu huomenna perjantaina järjestettävässä ympäristöministerien kokouksessa Luxemburgissa.

Euroopan parlamentti päätyi syyskuussa Suomen hallituksen ja metsäteollisuuden kannalle, vaikka tutkijat ja ympäristöjärjestöt ovat varoittaneet, että löysempi linja hiilinielujen laskentaan johtaa ilmastoa lämmittäviin lisähakkuisiin.

Suomessa loppuviikosta vierailevan Šefčovičin mukaan puheenjohtajamaa Viro on ollut aktiivinen kompromissin hakemisessa.

”Kaikki EU:ssa tietävät, että te hoidatte metsänne hyvin. Kukaan ei epäile sitä. Meidän on kuitenkin sovitettava Suomen kannat EU-politiikan uskottavuuteen myös muun maailman silmissä. Kaikki maat maailmassa eivät hoida metsiään kuten Suomi”, Šefčovič sanoi tiedotustilaisuudessa.

Šefčovič kehui sitä, että Suomi on siirtänyt EU:n ilmastotavoitteita vauhdilla kansalliseen politiikkaan. Päästökaupan piiriin kuuluvan energiantuotannon tulevaisuutta linjaava selonteko hyväksyttiin eduskunnassa alkukesästä ja päästökaupan ulkopuolisia päästöjä koskeva keskipitkän aikavälin ilmastopolitiikan suunnitelma on parhaillaan eduskunnan käsiteltävänä.

”Toivon, että Suomi saa ensimmäisenä valmiiksi selvän suunnitelman päästötavoitteiden saavuttamiseksi. Käyttäisin sitä mielelläni esimerkkinä muualla.”

hiilinielut  eu  energiapolitiikka  metsät  hakkuut  ilmastopolitiikka  lulucf 
Viite