Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

freeimages.com

Utuinen ruuhkakuva
Hiukkasta ilmassa. Siirtyminen yksityisautoilusta joukkoliikenteeseen tai pyöräilyyn vähentää kasvihuonekaasujen lisäksi myös terveydelle haitallisia hiukkaspäästöjä.freeimages.com

Hiukkasta ilmassa. Siirtyminen yksityisautoilusta joukkoliikenteeseen tai pyöräilyyn vähentää kasvihuonekaasujen lisäksi myös terveydelle haitallisia hiukkaspäästöjä.

Liikenteessä monia mahdollisuuksia päästövähennyksiin

16.9.2015 9.06

Lasse Leipola

Liikenteessä on merkittäviä mahdollisuuksia päästöjen vähentämiseen. EU:n 2030-ilmastotavoitteiden on ennakoitu tarkoittavan Suomen osalta 36 prosentin vähennystä päästökaupan ulkopuolisiin päästöihin. Tämä olisi noin 4,6 miljoonaa tonnia.

VTT:n johdolla tehdyn tuoreen selvityksen mukaan kevyen liikenteen sekä joukkoliikenteen kehittämisellä olisi mahdollista vähentää päästöjä 1,3 miljoonalla tonnilla.

Aiemmin VTT on arvioinut, että tieliikenteessä voidaan muun muassa biopolttoaineilla saavuttaa jopa viiden miljoonan tonnin vähennykset.

Tuore raportti kuitenkin korostaa, että kevyttä ja julkista liikennettä suosimalla saavutetaan myös muita hyötyjä kuten parannuksia ilmanlaatuun, kansanterveyteen ja liikenneturvallisuuteen.
Viite