Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Christiana Figueres ja Patricia Espinosa
Veteraanit. Christiana Figueres ja Patricia Espinosa Meksikon Cancunissa järjestetyssä ilmastokokouksessa joulukuussa 2010.

Veteraanit. Christiana Figueres ja Patricia Espinosa Meksikon Cancunissa järjestetyssä ilmastokokouksessa joulukuussa 2010.

Meksikolainen Espinosa ilmastoneuvotteluiden johtoon

19.5.2016 11.18

Lasse Leipola

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon nimitti tänään torstaina meksikolaisen Patricia Espinosan Cantellano johtamaan ilmastonmuutosorganisaatio UNFCCC:tä. Espinosa oli maansa ulkoministeri vuosina 2006–2012, minkä jälkeen hän toimitut Meksikon suurlähtettiläänä Saksassa.

”Olen valmis työskentelemään kaikkien hallitusten – kuten myös kaikkien muiden osapuolten – kanssa, jotta viime joulukuussa Pariisissa sovituin ilmastosopimuksen tavoitteet saavutetaan. Nyt on aika saattaa sopimus käytäntöön ja toimia niin kuin tiede meille kertoo: nopeasti, päättäväisesti ja kestävästi”, Espinosa sanoo tiedotteessa.

Kuusi vuotta tehtävässä toiminut ja Pariisin ilmastosopimukseen tähdänneitä neuvotteluita luotsannut costaricalainen Christiana Figueres jättää tehtävän heinäkuussa.

Kansainvälisiä ilmastoneuvotteluja on jatkettu tällä viikolla Saksan Bonnissa. Seuraava ilmastokokous järjestetään marraskuussa Marokkossa.
Viite