Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lasse Leipola

Sähköauton latauspistoke
Sähköä tankkiin. Sähköautot ovat tuoreen selvityksen mukaan selvästi perinteisiä autoja vähäpäästöisempiä, vaikka osa sähköstä tuotetaan fossiilisilla polttoaineilla.Lasse Leipola

Sähköä tankkiin. Sähköautot ovat tuoreen selvityksen mukaan selvästi perinteisiä autoja vähäpäästöisempiä, vaikka osa sähköstä tuotetaan fossiilisilla polttoaineilla.

Sähköauto peittoaa perinteisen vaikkei sähkö tulisi uusiutuvista

5.1.2016 10.03

Lasse Leipola

Sähköauton elinkaaripäästöt ovat noin puolet pienemmät kuin perinteisellä polttomoottoriautolla, arvioi tuore Union of Concerned Scientists -järjestön selvitys.

Sähköauton valmistusvaiheeen päästöt ovat perinteistä autoa suuremmat, mutta kokonaispäästöt kääntyvät pienemmiksi jo muutaman vuoden käytön jälkeen.

Kun sähkö tuotetaan öljyllä tai hiilellä, ovat päästöt samaa luokkaa kuin bensiinimoottorilla, mutta jo maakaasulla tuotetulla sähköllä päästöt jäävät puoleen. Uusiutuvilla tuotettua sähköä käytettäessä ajaminen on lähes päästötöntä.

Selvitys on tehty Yhdysvalloissa, jossa sekä sähköntuotannon että polttomoottorikäyttöisten henkilöautojen päästöt ovat selvästi Suomea suuremmat, joten tulokset eivät ole suoraan sovellettavissa Suomeen.

Jutusta poistettu 18.1. väite, jonka mukaan Suomessa sähköauton suhteellinen hyöty on jonkin verran tutkimuksessa arvioitua pienempi, koska Yhdysvalloissa sähköntuotannon keskimääräiset päästöt ova suuremmat kuin Suomessa.
Viite