Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

ninara / Flickr (CC-BY)

Oijärven Jänissuo
Suomalainen suo. Luonnonsuojeluliitto muistuttaa, että suo on hiilinielu ja uhanalaisten lajien elinympäristö. ninara / Flickr (CC-BY)

Suomalainen suo. Luonnonsuojeluliitto muistuttaa, että suo on hiilinielu ja uhanalaisten lajien elinympäristö.

SLL: Soidensuojelu ehtii vielä

13.11.2014 11.04

Kati Pietarinen

Suomen luonnonsuojeluliiton mukaan soidensuojelun täydennysohjelma on vielä mahdollista saada valmiiksi ennen seuraavia eduskuntavaaleja.

”Kaikki kertovat nyt kannattavansa soidensuojelua, mutta oleellista on, ymmärretäänkö luonnonsuojeluohjelman valmistumiseen liittyvä aikataulu”, puheenjohtaja Risto Sulkava kommentoi Suomen luonnonsuojeluliiton tiedotteessa.

Järjestö on laskenut aikataulun, joilla ohjelma toteutuu. Sen mukaan maanomistajakuulemisten pitää kuitenkin alkaa käytännössä heti, marraskuun puolivälin tienoilla.

Aikatauluun on laskettu mukaan kaksi maanomistajien kuulemiskierrosta sekä niitä seuraava yleiskuuleminen.
Hallituksen päätös asiasta pitäisi saada helmikuussa ja päätöksistä tiedottaa asianosaisille viimeistään maaliskuussa 2015, järjestön tiedotteessa todetaan.

Suomen luonnonsuojeluliiton suovetoomukseen on allekirjoittanut yli 15 000 ihmistä. Luonnonsuojeluliitto on pyytänyt pääministeri Alexander Stubbilta audienssia, jossa adressi on tarkoitus luovuttaa.

luonnonsuojelu  suot  soidensuojelu  ohjelma  luonnonsuojeluliitto 
Viite