Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Michael Vadon / Flickr (CC-BY)

Ivanka Trump
Ilmastotsarina? Jo presidentti Trumpin kampanjaan aktiivisesti osallistunut Ivanka Trump on uutistoimisto AP:n mukaan nostettu johtamaan Yhdysvaltain ilmastopolitiikan arviointia.Michael Vadon / Flickr (CC-BY)

Ilmastotsarina? Jo presidentti Trumpin kampanjaan aktiivisesti osallistunut Ivanka Trump on uutistoimisto AP:n mukaan nostettu johtamaan Yhdysvaltain ilmastopolitiikan arviointia.

Trumpin hallinnossa umpisolmu Pariisin sopimuksen kohtalosta

10.5.2017 9.51

Lasse Leipola

Valkoisen talon oli määrä päättää eilen tiistaina, jatkaako Yhdysvallat Pariisin ilmastosopimuksessa, mutta kokous peruttiin. Asiasta kertoo muun muassa Politico.

Kyseessä oli jo toinen kerta, kun aihetta koskeva kokous peruttiin. Taustalla ovat presidentti Donald Trumpin esikunnan erimielisyydet asiassa.

Guardianin mukaan sopimuksessa pysymisen kannalla ovat ulkoministeri Rex Tillerson, ilmastopolitiikan arviontia johtava Trumpin tytär Ivanka Trump sekä tämän puoliso Jared Kushner. Sen sijaan Trumpin päästrategi Steve Bannon ja ympäristövirasto EPA:n johtaja Scott Pruitt haluavat sopimuksesta irti.

Trumpin hallinto kertoi aiemmin aikovansa kertoa aikeistaan viimeistään G7-maiden kokouksessa toukokuun lopussa, mutta Washington Postin mukaan Valkoisen talon tiedottaja Sean Spicer kertoi eilen, että päätöksiä tehdään vasta tuon tapaamisen jälkeen.
Viite