Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Wikimedia / Tedder (CC-BY)

Boardmanin hiilivoimala
Hiipuva ala. Oregonin osavaltiossa sijaitsevan Boardmanin hiilivoimalan oli määrä olla käytössä vuoteen 2040 saakka, mutta näillä näkymin se suljetaan jo 2020. Voimalasta vastaava Portland General Electric alkoi viime vuonna rakentaa samalle alueelle kaasuvoimalaa.Wikimedia / Tedder (CC-BY)

Hiipuva ala. Oregonin osavaltiossa sijaitsevan Boardmanin hiilivoimalan oli määrä olla käytössä vuoteen 2040 saakka, mutta näillä näkymin se suljetaan jo 2020. Voimalasta vastaava Portland General Electric alkoi viime vuonna rakentaa samalle alueelle kaasuvoimalaa.

Uusiutuvat ajavat Yhdysvaltain päästöjä alas

13.4.2015 9.52

Lasse Leipola

Yhdysvaltain sähköntuotannosta aiheutuvat kasvihuonepäästöt putoavat tänä vuonna alimmalle tasolla kahteen vuosikymmeneen, jos maassa ei koeta poikkeuksellisia kesähelteitä, arvioi ajatuspaja Bloomberg New Energy Financen selvitys. Sen mukaan maassa lisätään tänä vuonna uusiutuvan energian tuotantokapasiteettia 18,3 gigawatin verran, enemmän kuin koskaan aiemmin.

Vuodesta odotetaan ennätyksellistä myös käytöstä poistettavien hiilivoimaloinen suhteen. Tämän taustalla on useiden laitosten korkea ikä, edullinen maakaasu ja tulevat ympäristömääräykset, jotka kohdistuvat voimaloiden elohopea- ja kasvihuonekaasupäästöihin.

Raportissa kuitenkin muistutetaan, että vaikka vuodesta on tulossa poikkeuksellinen, on Yhdysvaltain energiajärjestelmä niin suuri, että nopeallakin muutostahdilla kokonaisuuden muuttuminen vie pitkän aikaa.

uusiutuvat  päästöt  Yhdysvallat  maakaasu  hiilivoima  energia  sähkö 
Viite