Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

frankieleon / Flickr (CC-BY)

Sadan euron seteleitä
Vihreämpää omaisuutta? Joutsenmerkillä pyritään helpottamaan eettisten sijoitusten tekemistä.frankieleon / Flickr (CC-BY)

Vihreämpää omaisuutta? Joutsenmerkillä pyritään helpottamaan eettisten sijoitusten tekemistä.

Vastuullisesta sijoittamisesta tuli aiempaa helpompaa

11.10.2017 11.40

Lasse Leipola

Ensimmäiset kolme Suomessa tarjolla olevaa sijoitusrahastoa ovat saaneet pohjoismaisen ympäristömerkin eli Joutsenmerkin. Merkkiin tarvittavat kriteerit lanseerattiin kesäkuussa ja nyt merkki myönnettiin yhdelle Handelsbankenin ja kahdelle Swedbankin sijoitusrahastolle.

”Pohjoismaisilla markkinoilla on yli 6 000 erilaista rahastoa, ja Joutsenmerkki ohjaa sijoittamaan rahastoihin, jotka pyrkivät vaikuttamaan yrityksiin ja edistämään kestävää kehitystä”, sanoo ympäristömerkintälautakunnan puheenjohtaja Magdalena Lönnroth sanoo tiedotteessa.

Käytännössä Joutsenmerkin saaminen edellyttää, että rahastossa ei voi olla mukana yrityksiä, jotka loukkaavat ihmisoikeuksia, syyllistyvät ympäristörikoksiin, tuottavat aseita, tupakkaa tai energiaa fossiilisista polttoaineista.

Lisäksi vähintään yhdeksällä sijoituskohteella kymmenestä on oltava niin sanottuun EGS-analyysiin perustuva ”vahva vastuullisuusprofiili”. Rahaston vastuullisuustyöstä on raportoitava vuosittain ja verkkosivuilla listatut omistukset pitää päivittää säännöllisesti.

”Sijoittamalla Joutsenmerkittyyn rahastoon tärkeimmät vastuullisen sijoittamisen kysymykset ovat valmiiksi huomioitu. Joutsenmerkki seuraa varainhoitajan toimintaa jatkuvasti ja varmistaa näin rahaston vastuullisuuden toteutumista sijoittajan puolesta”, Lönnroth lupaa.

sijoittaminen  joutsenmerkki  ympäristövastuu  Kestävä kehitys  yritysvastuu  ympäristömerkki 


Lisää aiheesta:Viite