Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Flickr / Anthony Albright (CC-BY-SA)

Lihatiski
Terveysriski? Suomalaiset syövät lihaa noin kolmanneksen suosituksia enemmän.Flickr / Anthony Albright (CC-BY-SA)

Terveysriski? Suomalaiset syövät lihaa noin kolmanneksen suosituksia enemmän.

WWF: Oppilaille syötetään monessa koulussa epäterveellinen määrä lihaa

19.1.2016 8.32

Lasse Leipola

Kuopiossa, Lahdessa, Oulussa, Tampereella ja Vantaalla tarjottava kouluruoka sisältää epäterveellisen paljon lihaa, kertoo asiaa selvittänyt ympäristöjärjestö WWF.

Ravitsemussuositusten mukaan punaista lihaa ja lihavalmisteita tulisi syödä korkeintaan 500 grammaa viikossa. WWF laski, että jaettuna tasan kolmeen päivittäiseen ateriaan viiden arkilounaan osuuden pitäisi olla korkeintaan 120 grammaa.

Selvityksen mukaan lihan määrä vaihteli kyselyyn vastanneissa kaupungeissa 76–135 gramman välillä. Puhtailla papereilla selvisivät Espoo, Helsinki, Jyväskylä, Kouvola ja Turku.

WWF:n mukaan lihan osuus kotiruuassa on kokonaiskulutuksen perusteella vielä korkeampi, minkä vuoksi olisi suositeltavaa, että koulussa syötäisiin lihaa suosituksia vähemmän.

”Kaikille ilmainen kouluruokailu on keskeinen osa suomalaisten lasten ja nuorten hyvinvointia, ja olemme siitä syystä ylpeitä. Kouluruokailulla on erittäin suuri merkitys terveellisten ja ympäristöystävällisten ruokailutottumusten kehittymiselle. Siksi olisi tärkeää varmistaa, että kouluruoka noudattaa suomalaisia ravitsemussuosituksia myös lihan määrän suhteen”, ohjelmapäällikkö Jussi Nikula sanoo järjestön tiedotteessa.
Viite