Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Älä alistu! -kampanja viritti kirkon sisäisen kapinaliikkeen

29.3.2011 8.55

Lasse Leipola

Joukko vaikuttajia on allekirjoittanut avoimen kirjeen Kirkkohallitukselle. Taustalla on Nuotta-nuorisomedian homovastainen kampanja, jonka taustaorganisaatiot ovat saaneet rahoitusta muun muassa kolehdeista.

”Pidämme ongelmallisena, että Kirkkohallitus määrää kolehteja ja kirkko antaa taloudellista tukea sellaisille järjestöille, jotka jakavat mielipiteet ja aiheuttavat erimielisyyksiä ja pahaa mieltä”, kirjeessä todetaan.

Allekirjoittajien mukaan naispappeihin ja homoseksuaaleihin kriittisesti suhtautuvien järjestöjen taloudellinen tukeminen antaa ”ongelmallisen viestin” kirkon tavallisille jäsenille. Avoimessa kirjeessä toivotaan Kirkkohallitusta tarkastelemaan jatkossa kolehtipyhien määräämistä aikaisempaa tarkemmin.

”Pyydämme kunnioittavasti Kirkkohallitusta myös uudelleen harkitsemaan tämän vuoden kolehtikohteita tällaisten järjestöjen osalta.”

Allekirjoittaneet kiittävät muun muassa arkkipiispa Kari Mäkistä nopeasta reagoinnista asiassa.

”Valitettavasti tästä huolimatta monet kirkon jäsenet ovat uudelleen pettyneitä kirkon toimintaan ja kokevat, että kirkko kuitenkin tukee näitä järjestöjä rahoittaessaan niitä. Tämän vuoksi katsomme, että kaikki kirkon taloudellinen tuki tällaisille järjestöille tulee lakkauttaa kohtuullisen siirtymäajan kuluessa.”

Kirjeen allekirjoittaneet ovat muun muassa kirkkovaltuustojen ja seurakuntaneuvostojen jäseniä. Kuka tahansa voi allekirjoittaa kirjeen Adressit.com-palvelussa.

tasa-arvo  seksuaalivähemmistöt  kirkko 
Viite