Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

SXC

Asunto.
Tehoneliöitä? Timo Metsola muistuttaa, että pienempikin asunto voi riittää.SXC

Tehoneliöitä? Timo Metsola muistuttaa, että pienempikin asunto voi riittää.

”Isot asunnot ovat tulevaisuuden katumaastureita”

17.2.2011 9.23

Lasse Leipola

Tarpeettoman isot asunnot ovat tulevaisuuden katumaastureita, väittää Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola blogikirjoituksessaan. Hän muistuttaa, että tarpeettoman iso asunto kuluttaa näillä leveysasteilla selvästi enemmän energiaa kuin kooltaan tarkoituksenmukainen asunto.

”Se myös maksaa enemmän, ja sen rakentamisen kuormitus ympäristölle on suurempi. Tätä tosiasiaa on melko mahdoton kiistää”, Metsola sanoo.

Metsola pohtii, että esimerkiksi uuden kerrostalon asuntojen kokoa koskevan säännön voisi kääntää ympäri. Sen sijaan, että keskikoko olisi vähintään 75 neliötä se olisikin enintään 75 neliötä.

”Nyt kun tuotamme uusia asuntoja tilanteessa, jossa kansainvälisiä megatrendejä ovat perhekoon pieneneminen ja energiansäästö, pitäisi pystyä ennakoimaan, mitä paineita asumiseen vaikka 30 vuoden kuluttua kohdistuu. Itse uskon, että kehitys kulkee hyvin suunnitellun, kompaktin ja ylimääräisiä neliöitä karttavan energiatehokkaan asumisen suuntaan”, Metsola kirjoittaa.

Hän muistuttaa, että kysyntä on jo nyt keskittymässä pieniin asuntoihin. Aivan kokonaan Metsola ei ole suurista asunnoista luopumassa vaan hän korostaa, että todellinen tilantarve ratkaisee.

”Kyllä rajavartijatkin edelleen maastoautoilla erämaita halkovilla tukkiteillä liikkuvat, mutta sileällä asfaltilla kulkeva autokanta on kehittynyt nopeasti ihan toiseen suuntaa. Valtavalla katumaasturilla työmatkat kulkeva ei enää kerää ihailevia katseita ja nauti korkeaa sosiaalista statusta kuten ennen”, Metsola sanoo.

asuminen 




Viite