Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

”Köyhimpien tilannetta on voitava parantaa ilman, että muidenkin tilannetta parannetaan”

7.4.2011 13.48

Lasse Leipola

Vihreiden eduskuntavaaliehdokkaat Osmo Soininvaara ja Heikki Hiilamo haluavat parantaa heikoimmin toimeentulevien perusturvaa.

Työmarkkinajärjestöjen vuonna 2009 sopiman sosiaalitupon perusteella työmarkkinatuen korotukset kytkettiin ansiosidonnaisen päivärahan korotuksiin.

”Jos ja kun valtion rahatilanne on kiperä, työttömien perusturvan korottaminen pitäisi suunnata niille, jotka sitä kipeimmin tarvitsevat, eli työmarkkinatuen nostamiseen ilman, että samalla nostetaan ansiosidonnaista turvaa”, Hiilamo ja Soininvaara sanovat yhteiskirjoituksessaan.

He muistuttavat, että työmarkkinatuen saajat ovat heikoimmassa asemassa olevia työttömiä, joista joka kolmas joutuu täydentämään toimeentuloaan sekä asumistuella että toimeentulotuella.

Heidän mukaansa kytköksen tilapäinen purkaminen ei heikentäisi kenenkään asemaa vaan auttaisi niin työmarkkinatuella kuin pienimmillä ansiosidonnaisilla toimeentulevia.

”Kytköksen säilyttäminen tarkoittaisi sitä, että heikoimmassa asemassa olevat työttömät asetetaan vastakkain paremmassa asemassa olevien työttömien kanssa. Köyhimpien tilannetta on voitava parantaa ilman, että muidenkin tilannetta parannetaan. Muu on luokka-ajattelua.”

sosiaaliturva 
Viite