Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

”Teollisuuspolitiikka ei kuulu ainoastaan niille, jotka haluavat jääräpäisesti pitää kiinni vanhasta”

18.3.2013 8.30

Lasse Leipola

Vihreiden puheenjohtaja, ympäristöministeri Ville Niinistö linjasi viikonloppuna puolueen tavoitteita tämän viikon torstaina pidettävään hallituksen kehysriiheen. Hänen mukaansa vihreää ja edistyksellistä teollisuuspolitiikkaa on se, että meillä on rohkeutta tukea vanhoja yrityksiä uudistumaan, mutta samalla panostaa myös uusiin kasvuyrityksiin.

”Teollisuuspolitiikka ei kuulu ainoastaan niille, jotka haluavat jääräpäisesti pitää kiinni vanhasta, vaikka maailma ympärillä muuttuu. Meidän pitää uskaltaa katsoa eteenpäin ja tehdä ratkaisuja, joilla menestytään myös tulevaisuudessa”, Niinistö sanoi.

”Uudet teollisuuden haarat ja uudet teolliset tuotteet syntyvät usein vanhan ytimen ympärille, kuten esimerkiksi Kemiran tai Wärtsilän tapauksissa. Siksi vanhaa ei pidä hylätä, vaikka katsommekin tulevaisuuteen. Ympäristöteknologialla, korkeammalla jalostusasteella, älyllä ja teollista osaamista tukevilla palveluluilla saadaan uutta menestystä teollisuuteen.”

Leikkaukset Niinistö kohdistaisi ympäristölle haitallisiin tukiin.

”Valtio käyttää verorahoja autoilun tukemiseen vuosittain lähes kolme miljardia. Se on kaksi kertaa enemmän kuin lapsilisiin käytetään. Tässä systeemissä ei ole järkeä: valtion autoiluun osoittamat tuet valuvat isolta osin hyvätuloisten taskuun”, Niinistö sanoi.

vihreät  viherkaulustyöpaikat  talous  kehysriihi 
Viite