Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

”Turun Rosatom” jälleen äänestykseen

3.10.2014 12.25

Jukka Vahti

Ikuisuuskiista Turun toriparkista saa todennäköisesti uuden käänteen lokakuussa, kun Turun valtuusto äänestää, aloitetaanko kauppatorin asemakaavan suunnittelu ilman toriparkkia. Äänestys on näillä näkymin 27. lokakuuta. Vihreitten, vasemmistoliiton ja perussuomalaisten 28 valtuutettua teki asiasta aloitteen viime viikolla.

Odotettavissa on tiukka äänestys. Viime kaudella valtuusto hyväksyi toriparkin yhden äänen enemmistöllä. Nyt vaakakuppi näyttäisi olevan kallellaan vastustajien puolelle.

”Keskeinen ongelma on, että kannattajat esittävät tätä yksityisenä hankkeena, vähän kuin Rosatomin Fennovoimaa, vaikka tämä ei ole oikeasti yksityinen. Esisopimus siirtää erilaisia vastuita kaupungille ja kiistää, että yrityksellä olisi mitään vastuuta vaikka torikaupan tai joukkoliikenteen kärsimistä haitoista”, Turun kaupunginvaltuuston jäsen Mikko Laaksonen (vihr) sanoo.

Hänen mukaansa hanketta ajavat liikemiehet, jotka ovat tottuneet vaikuttamaan päättäjiin ”erilaisilla keinoilla” mutta eivät ole tottuneet tekemään vaadittuja selvityksiä, esimerkiksi kattavaa kustannusarviota.

”Kun hankkeesta ei ole kustannusarviota, on myös mahdotonta sanoa, mikä olisi kaupungin rahoitusosuus.”

Juttua on päivitetty kello 13.44. Toisin kuin jutussa väitettiin, Mikko Laaksonen ei ole kaupunginhallituksen vaan kaupunginvaltuuston jäsen.

liikenne  kaupunkisuunnittelu  turku 
Viite